Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

BBL studenten

Maak een vliegende start

Wil jij een mooie toekomst in een creatieve omgeving opbouwen? De grafimedia- en kartonnagebedrijven bieden je een mooie toekomst met doorgroeimogelijkheden, moderne machines en goede arbeidsvoorwaarden. Je eerste stap in deze branche zet je met een leer-werktraject (BBL) van GOC waarin je wordt opgeleid tot 

GRAFISCH OPERATOR

Drukwerk is er altijd en overal. Kijk maar eens om je heen. Posters, tijdschriften, bedrukte t-shirts en tassen, en ook alle verpakkingen die je tegen komt, zijn bedrukt, gestanst, gevouwen en gelijmd. Allemaal producten die gemaakt zijn in een grafimedia- of kartonnagebedrijf. Als grafisch operator kom je te werken bij zo'n bedrijf. Tegelijkertijd begin je met onze mbo-opleiding Grafisch operator. Zo verdien je geld en volg je ondertussen een opleiding. 

Vooropleiding en niveau
Je hebt minimaal de basisberoepsgerichte leerweg vmbo (BB) nodig om te kunnen instromen. Na het afronden van je opleiding ontvang je een mbo-diploma niveau 2 met een doorstroommogelijkheid naar niveau 3.

Structuur van de opleiding
De opleiding duurt maximaal 18 maanden en bestaat uit drie fases. Je gaat naar een school bij jou in de regio. In de eerste fase ga je één dag in de week naar school, daarna één dag in de veertien dagen.

De opleiding bestaat uit drie fases:
Fase 1: is introductie en oriëntatie. Je krijgt inzicht in de verschillende processen en technieken. Met deze kennis ben je snel inzetbaar op de werkvloer. Aan het einde van deze fase kies je voor de richting drukken of nabewerken.
Fase 2: bevat specifieke kennis over het beroep waarvoor jij hebt gekozen in fase 1.
Fase 3: gaat dieper in op de techniek en het gehele productieproces. Daarnaast krijg je tijdens de opleiding lessen Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Wil je een beeld krijgen van het productieproces in een grafimedia- of kartonnage bedrijf? Bekijk de volgende filmpjes:

         Zijn de filmpjes niet zichtbaar? Klik dan hieronder op een link:
Lees hier het interview met Dirk Jan Plug, één van onze deelnemers aan de opleiding Grafisch operator.

Interesse?
Reageer dan via onderstaande button.

Inhoud opleiding BBL grafisch operator

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

Astrid de Rover
a.rover@goc.nl
0318-539106

Mirjam de Weerd
m.weerd@goc.nl
0318-539191

Els Frankenmolen
e.frankenmolen@goc.nl
0318-539160