Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen
 • Rust
 • De mens een merkwaardige trend
 • Wilde life

uitgeverij & journalistiek

onderzoeken & publicaties

Diverse onderzoeken en publicaties gericht op de branche uitgeverij en journalistiek.

112 resultaten

 • Trends 2015/16: De mens een merkwaardige trend

  GOC

  Trends in de creatieve industrie (2016) GOC

  De mens is de merkwaardige trend in de creatieve industrie. Het is echter wel een factor waarmee de komende jaren rekening gehouden dient te worden. De mens is namelijk de motor achter innovatie, samenwerking en sociale cohesie. Lees er alles over in deze uitgave van Trends 2015/16. De digitale uitgave van Trends kunt u hier kosteloos downloaden als PDF. Wilt u liever een gedrukt exemplaar, dan kunt u dat hieronder bestellen.

 • Cultuurmarketing onderzoek 2014: sector zet in op hogere bezoekersaantallen

  (2014)

  Cultuurmarketing doet jaarlijks onderzoek onder cultuurmarketeers. Dit jaar kregen we een recordaantal inzendingen te verwerken. Ruim 650 marketeers deden mee aan het onderzoek, waarin actuele ontwikkelingen in het vakgebied, de kennisbehoefte van marketeers en trends in de sector in kaart worden gebracht. In dit artikel presenteren we de belangrijkste resultaten van het Cultuurmarketing onderzoek 2014.

 • Trends 2014: Vind je draai

  GOC

  Trends in de creatieve industrie (2014) GOC

  Ben jij voorbereid op de netwerkeconomie? En wist je dat de de creatieve industrie tot de meest innovatieve sectoren van NL behoort, maar moeite heeft deze te verzilveren? Lees er alles over in deze uitgave van Trends 2014.

 • 2020 starts tomorrow

  GOC

  Meet companies and employees of 2020 (2014) GOC

  In ‘2020 starts tomorrow’ you can meet 5 companies and 10 employees from the media- and Communications industry in the year of 2020. In this way you can learn all about their business, their talents and their value in the near future.

 • 2020 begint morgen!

  GOC

  Onderzoek:toekomstprofielen (2013)

  In ‘2020 begint morgen’ maak je kennis met 5 bedrijven en 10 personen uit de media- en communicatiesector in 2020. Zo kom je alles te weten over hun business, hun talenten en toegevoegde waarde.

 • Monitor creatieve industrie 2012

  Onderzoek: (2013) Gemeente Amsterdam - Bureau Onderzoek en Publicatie

  De Monitor Creatieve Industrie 2012 is de zesde uitgave waarin de ontwikkelingen in de creatieve industrie in kaart worden gebracht. In deze monitor wordt aandacht besteed aan de creatieve industrie in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) in vergelijking met Nederland en een vijftal gemeenten: Almere, Amsterdam, Haarlem, Hilversum en Zaanstad.

 • subsidiegids 2013

  GOC

  inventarisatie van subsidieregelingen (2013)

  Het volgen van een cursus of opleiding is een belangrijk onderdeel van personeelsontwikkeling binnen bedrijven. Goede scholing is een investering die zich terugverdient, en dankzij tal van subsidies en kortingsregelingen kost scholing vaak minder dan je denkt. Echter, deze regelingen zijn aan constante verandering onderhevig. GOC en het A&O fonds Grafimediabranche hebben daarom een inventarisatie van actuele subsidieregelingen gemaakt en deze ondergebracht in de subsidiegids 2013.

 • Topsectoren: beeld en ontwikkeling

  Onderzoeksrapport: (2013) Panteia BV, Ondernemerschap.nl

  Doel van het rapport “Topsectoren: beeld en ontwikkeling” is het geven van het beeld van de structuur en ontwikkeling van de topsectoren in Nederland. Van de negen topsectoren, die centraal staan in het bedrijvenbeleid van het kabinet, zijn zogeheten ‘factsheets’ gemaakt. Bij elke factsheet is een toelichtende tekst geschreven, die ingaat op zowel de structuur als de ontwikkeling van de betreffende topsector. Op pagina 21 begint het hoofdstuk over de creatieve industrie.

 • Trends 2013: zoek de cashcow

  GOC

  Design Thinking (2013)

  'Zoek de cashcow', dat is de titel van Trends in de creatieve industrie 2013. Naast de laatste trends en ontwikkelingen in de creatieve industrie, ligt de focus op de toepassing van Design Thinking binnen organisaties.

 • Jonge journalisten op de arbeidsmarkt

  Onderzoek:Vers in de Pers (2013)

  Over de journalistieke arbeidsmarkt horen we de laatste jaren weinig positieve geluiden en de honderden jonge journalisten die jaarlijks afstuderen, schatten hun kansen laag in. Het nog jonge bestuur van ViP zag hierin de taak weggelegd om dit te onderzoeken. Hoe is de arbeidspositie van jonge journalisten op dit moment? En hoe ontwikkelt deze zich de komende jaren? Lees meer in het onderzoeksverslag.

 •  |<  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >  >|