Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen
  • Trends achtergrond

trends

trends

2015/16: De mens een merkwaardige trend
Jaarlijks spot GOC de trends in de creatieve industrie en sinds 2007 brengen we een publicatie uit met de nieuwste cijfers en trends. Dit jaar staat de mens centraal. Onderzoeken constateren namelijk dat de mens een merkwaardige trend is in de creatieve industrie. Wij begrijpen dat wel. De mens is tenslotte in deze bijzondere bedrijfstak de motor, de innovator, het cement van de organisatie. Logisch dat de mens als trend naar voren komt. En merkwaardig? Ja, als we het interpreteren als vreemd, anders, eigenwijs, veelzijdig en nog veel meer. Download Trends 2015/16 en lees er alles over.
 
2014: Vind je draai in de netwerkeconomie
In 2014 ligt de focus op de netwerkeconomie. Deze publicatie kun je downloaden of bestellen via www.goc.nl/trends2014. In 2013 was de publicatie Trends onderdeel van een hele wave of trends met o.a. diverse evenementen. De waardevolle informatie over het project Wave of Trends vind je op deze pagina's.
 
2013: De kracht van Design Thinking
In 2013 lag de focus op Design Thinking. Waarom? We zijn in een fase beland waarin bedrijven zich op een andere manier moeten onderscheiden. De verbeteringen aan bestaande producten en diensten zijn vaak wel gedaan maar als je wilt groeien, moet je op zoek gaan naar een radicaal innovatieve cultuur. Design Thinking kan daar bij helpen. Achter deze verzamelnaam schuilt een schat aan ideeën voor ieder bedrijf dat creatiever en innovatiever wil worden. En het mooie is dat het toepasbaar is door iedereen! Op deze website wordt stap voor stap uitgelegd hoe Design Thinking werkt en hoe het ook voor jou tot meer innovatie kan leiden.
 
2013: Wave of trends
Naar aanleiding van de uitgave van Trends 2013: Zoek de cash cow is GOC samen met JAM Visueel Denken naar verschillende evenementen en festivals in de creatieve industrie geweest. Tijdens deze wave of trends werden een aantal trends uit de sector gepresenteerd, waarna de deelnemers zelf aan de slag gingen. Gedurende interactieve sessies werden de door ons gepresenteerde trends vertaald naar kansen voor de verschillende branches in de creatieve industrie.
 
2012: Cijfers en trends
Wat speelt er binnen de verschillende branches van de creatieve industrie en in welke mate weten bedrijven zich qua omzet en rendement in de huidige economische situatie staande te houden? Dit lees je bij cijfers en trends.


De mens

een merkwaardige trend

De mens is een merkwaardige trend in de creatieve industrie. Het is echter wel een factor waarmee de komende jaren rekening gehouden dient te worden. De mens is namelijk de motor achter innovatie, samenwerking en sociale cohesie.

ga naar trends 2015/16

Vind je draai

in de netwerkeconomie

Ben jij voorbereid op de netwerkeconomie? En wist je dat de de creatieve industrie tot de meest innovatieve sectoren van NL behoort, maar moeite heeft deze te verzilveren? Lees er alles over in deze uitgave van Trends 2014.

download Trends 2014

Zoek de cash cow

'Zoek de cash cow', dat is de titel van Trends in de creatieve industrie 2013. Naast de laatste trends en ontwikkelingen in de creatieve industrie, is deze keer een hoofdstuk gewijd aan design thinking.

ga naar Trends 2013