Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

praktijkleren

In een leerbedrijf maken leerlingen kennis met de praktijk en leren ze wat er van hen verwacht wordt op de werkvloer. De leerling wordt daarbij begeleid door een deskundige praktijkopleider van het leerbedrijf. Bij alle vormen van werken in een leerbedrijf wordt er een combinatie gemaakt tussen een aantal dagen werken en een aantal dagen naar school. Theorie en praktijk worden zo versterkt.

Beschikt uw organisatie over een inspirerend coach, organisator en beoordelaar? In de GOC cursus Praktijkopleider komen deze vaardigheden allemaal aanbod. Evenals het maken van een praktijkopleidingsplan met heldere leerdoelen maken.

Vanaf 1 augustus 2015 is SBB verantwoordelijk voor stages en leerbedrijven. SBB beheert nu ook het register voor leerbedrijven, zie www.stagemarkt.nl.

Categorieën

Stages in de spotlight

De brochure Stages in de spotlight staat vol tips en trucs voor praktijkopleiders over het begeleiden van mbo-studenten. Je krijgt snel een beeld van alle zaken waarmee je te maken krijgt als je een mbo-student een stageplaats aanbiedt.

download de brochure