Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

scholenproject ‘Peter de Grote als mbo-student’

25 juni 2013

Op maandag 1 juli organiseert de Hermitage Amsterdam een grote bijeenkomst over Nederlands vakmanschap met mbo-scholen, ondernemers, studenten en genodigde pers. Tijdens de bijeenkomst zal mevrouw Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de bijzondere scholenexpositie ‘Peter de Grote als Mbo student’ feestelijk openen en de resultaten van een landelijke enquête over innovatie in vakmanschap in ontvangst nemen.

De Hermitage Amsterdam wil met dit project aandacht geven aan de ontwikkeling en innovatie van Nederlands vakmanschap, tegen de achtergrond van de ambachten die Peter de Grote in de zeventiende eeuw in Nederland leerde. Hij introduceerde die ambachten in Rusland en voerde daarmee ingrijpende hervormingen door. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met de MBO Raad en Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

Studenten van zeven mbo-scholen in Amsterdam en omgeving hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan bijzondere presentaties over hun vakgebieden, die ook in Peter de Grote’s tijd belangrijk waren. Te zien zijn spectaculaire objecten, waaronder een zelfgemaakte auto, boten en bijzondere, eeuwenoude instrumenten uit de navigatie, landmeetkunde en artsenij.  De deelnemende scholen zijn: ROC Horizon College, Regiocollege, Nova College, ROC van Amsterdam, Mediacollege Amsterdam, Hout en Meubileringscollege en ROC TOP.
 
Programma 1 juli 2013
12.30 uur Ontvangst
13.00 uur Welkom door Cathelijne Broers, directeur Hermitage Amsterdam
Jet Bussemaker, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
13.10 uur Enquête-uitkomsten
13.20 uur Michael van Straalen, voorzitter Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven biedt de enquête-uitkomsten aan de minister van OCW
13.30 uur Jan van Zijl, voorzitter MBO Raad
13.40 uur Onthulling muurcitaten en opening en scholenproject ‘Peter de Grote als mbo student’
14.00 uur Afsluiting

Meer weten? Klik hier