Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

derde editie GO! magazine

23 mei 2017

Wie vervangt jouw oudere medewerkers?

Kijk eens rond in jouw bedrijf. Hoeveel babyboomers lopen daar rond? De grafimediabranche is in rap tempo aan het
vergrijzen. De komende jaren stromen veel ervaren krachten uit. Hoogste tijd voor een inhaalslag als het gaat om instroom,
talentontwikkeling en kennisoverdracht.

Bij GOC zien we dat veel bedrijven daar volop mee bezig zijn. Ze investeren weer in medewerkers. Daarbij is flexibiliteit hét kernwoord. Logisch, want als we één ding geleerd hebben in de afgelopen jaren dan is het wel dat je nauwelijks kunt voorspellen hoe de markt zich ontwikkelt. De kunst is dan ook om je medewerkers zo op te leiden dat ze snel kunnen reageren op veranderende omstandigheden.

Dat vraagt om andere vaardigheden en competenties. Leerbereidheid bijvoorbeeld. En het vermogen om samen te werken, procesmatig te denken en problemen op te lossen. Zulke ‘soft skills’ komen tegenwoordig volop aan bod in onze cursussen en workshops. Je leest er meer over in de interviews met grafimediabedrijven in deze editie van GO! magazine.

Maar we komen er niet alleen met het trainen en bijscholen van medewerkers. De instroom in de branche moet ook omhoog. Daar gaan we bij GOC mee aan de slag. We starten vanaf september met een nieuwe BBL-opleiding voor de grafimediasector. Nieuw grafisch talent krijgt met deze productiegeoriënteerde opleiding een gedegen basis in drukken en nabewerken. Zo werken we samen aan de toekomst van de branche.

Ons doel is mensen in beweging te krijgen, zodat ze in elke fase in hun leven op de juiste plek zitten. Zo vitaal, fit én vaardig mogelijk en met een gezonde balans tussen werk en privé. Daarom helpen we organisaties om te groeien of een nieuwe koers in te zetten.

In deze editie van GO! magazine lees je er meer over en delen diverse bedrijven uit onze sector hun ervaringen, tips én trucs.
Download of bestel de derde editie van GO! magazine en laat je inspireren.