Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Zes miljoen voor onderzoek door creatieve industrie

20 juli 2012

Er komt zes miljoen euro beschikbaar voor onderzoek naar innovatieve producten en diensten voor de creatieve industrie. Dat schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in een brief aan de Tweede Kamer.

Het geld is bestemd voor Click, de organisatie waarin ondernemers en wetenschappers in de creatieve industrie samenwerken bij onderzoek naar bijvoorbeeld aan nieuwe apps voor mobiele telefoons of high-tech stoffen voor de mode-industrie. 'Met dit geld stimuleren we de samenwerking tussen universiteiten en ondernemers in de creatieve bedrijfstakken,' zegt minister Verhagen. 'Als kennis en kunde elkaar goed weten te vinden kan de topsector creatieve industrie uitgroeien tot een belangrijke pijler onder de Nederlandse economie.' Click is het resultaat van de topsectorenaanpak.

De creatieve industrie heeft afgesproken dat Click over 3 jaar helemaal draait op investeringen van opdrachtgevers uit het bedrijfsleven. De financiering vanuit het ministerie van EL&I wordt in deze periode langzaam verminderd. De creatieve industrie groeit met 6 procent per jaar sneller dan de rest van de Nederlandse economie. Met 43.000 bedrijven en 172.000 werkzame personen heeft de creatieve sector een aandeel van meer dan 2 procent in het BBP.