Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Winnaars beste leerbedrijf en praktijkopleider Nederland 2014 bekend

11 maart 2015

Beste Leerbedrijf 2014
De Vries Scheepsbouw laat als leerbedrijf zien dat succesvol ondernemen niet zonder opleiden kan. Dit bedrijf geeft het techniekonderwijs nieuwe impulsen en toont een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een koploper in hun markt, aldus de jury. Savantis heeft dit bedrijf voorgedragen.  

De andere genomineerde leerbedrijven waren Klink-Nijland GWW Raalte  B.V. uit Raalte, voorgedragen door Fundeon en Marc Bike Shop uit Amsterdam, voorgedragen door Innovam.

Beste Praktijkopleider 2014
Kees Smits van KPN International heeft als praktijkopleider het opleiden een volledig nieuwe dimensie gegeven. Hij motiveert stagiairs, verhoogt hun competenties, geeft studenten zelfvertrouwen en zet studenten zelf aan het stuur op weg naar hun loopbaan. Zijn inspanningen leiden tot kwaliteitsverhoging van de dienstverlening van het bedrijf en zorgen tevens voor een interne kostenbesparing, aldus de jury.
ECABO heeft deze praktijkopleider voorgedragen.

De andere genomineerde praktijkopleiders waren Freek Stoltenborgh van Giesbers Fotografie uit Duiven, voorgedragen door PMLF en Michel den Boer van Wits Zuid uit Den Bosch, voorgedragen door Savantis.

Belangrijke rol
SBB en het ministerie van OCW vragen met de uitreiking van deze prijzen aandacht voor de onmisbaarheid  van de 230.000 erkende leerbedrijven en de 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten in Nederland. Leerbedrijven nemen gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 495.000 mbo-studenten voor hun rekening via stageplekken en leerbanen.