Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Voordelig investeren met subsidie

21 augustus 2015

Het A&O Fonds Grafimediabranche heeft in 2014 met succes een sectorplan ingediend met een totale omvang van 4,4 miljoen euro, waarvan 2,2 miljoen is toegekend. Werkgevers kunnen van deze gelden profiteren door subsidie aan te vragen voor activiteiten op het gebied van opleiden, duurzame inzetbaarheid en mobiliteit. Er zijn een aantal wijzigingen in de subsidiemogelijkheden vanuit het sectorplan grafimediabranche, maar voordelig investeren kan nog steeds!

Wijzigingen op het sectorplan
Het A&O Fonds Grafimediabranche heeft een jaar na indiening van het eerste sectorplan de balans opgemaakt. Voor een aantal maatregelen uit het sectorplan is meer belangstelling dan voor andere maatregelen. Om ervoor te zorgen dat de branche de sectorplansubsidie optimaal kan benutten, heeft het A&O Fonds met succes om een aantal wijzigingen verzocht. Daardoor is er meer ruimte voor de maatregelen waarvoor de meeste belangstelling is.

Voordelig investeren met subsidie
Met het sectorplan kunt u tot 40% subsidie krijgen voor activiteiten op het gebied van mobiliteit, duurzame inzetbaarheid en scholing. Deze subsidie komt bovenop de korting van 25% die u ontvangt indien u bijdraagt aan het opleidingsfonds of het garantiefonds. Tot slot zijn er natuurlijk ook nog de fiscale mogelijkheden tot aftrek van de opleidingskosten.

In het kort de mogelijkheden op een rijtje:

Mobiliteit en duurzame inzetbaarheid (tot 65% subsidie)
• begeleidingstrajecten van Werk naar Werk
• loopbaanscan

Scholing (tot 65% subsidie)
• diverse opleidingen
• ervaringsprofielen (EVP)

Meer informatie over het sectorplan en de aanvraagformulieren vindt u op www.aenofondsgrafimedia.nl