Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Vink Bouw en Kathy Uding Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider 2012

15 april 2013

Op 8 april 2013 hebben Vink Bouw Nieuwkoop en Kathy Uding van Cosmo Hairstyling in Utrecht de Prijs Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider van Nederland 2012 gewonnen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij BMW Dealer Breeman in Rotterdam-Zuid werden de namen van de winnaars bekend gemaakt. SBB organiseert de prijsuitreiking in opdracht van de minister van OCW.
 
Beste Leerbedrijf 2012
Kenniscentrum Fundeon droeg Vink Bouw Nieuwkoop voor. De jury koos voor dit bedrijf omdat het bedrijf recent de koers verlegde naar het herkennen van jong talent, dit jonge talent opleidt tot professionele vakmensen voor het eigen bedrijf of voor de branche. Dit bedrijf steekt de nek uit en biedt studenten perspectief, aldus het juryrapport.
 
De andere genomineerden waren Arrondissementsparket Breda/Middelburg (nu: Arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant), voorgedragen door kenniscentrum ECABO en Leertouwer B.V uit Barneveld, voorgedragen door kenniscentrum Kenteq
 
Beste Praktijkopleider 2012
Kathy Uding is praktijkopleider bij Cosmo Hairstyling in Utrecht. Kenniscentrum KOC Nederland droeg haar voor. Volgens de jury is zij de Beste Praktijkopleider van Nederland omdat zij hoge eisen aan zichzelf en haar studenten stelt, de studenten met een warme uitstraling benadert en het leren en werken op een natuurlijke manier aan elkaar verbindt.
 
De andere genomineerden waren Ronald van der Goes, praktijkopleider bij Volvo Truck Center Rotterdam, voorgedragen door kenniscentrum Innovam en Eric Dekkers, praktijkopleider bij VDL ETG Eindhoven B.V., voorgedragen door kenniscentrum Kenteq.
 
Belangrijke rol
SBB en het ministerie van OCW vragen met de uitreiking van deze prijzen aandacht voor de onmisbaarheid  van de 223.000 erkende leerbedrijven en hun praktijkopleiders voor mbo-studenten in Nederland. Leerbedrijven nemen gemiddeld de helft van de opleidingstijd van circa 500.000 mbo-studenten voor hun rekening via stageplekken en leerbanen.