Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Verslag symposium Kwaliteit Centraal!

25 april 2012

Met het symposium Creatieve mbo-opleidingen: kwaliteit centraal! van 9 maart werd  een follow-up gegeven aan het themanummer van Cultuur + Educatie 'Creatieve opleidingen in het mbo: tussen talentontwikkeling en arbeidsmarkt' (maart, 2011).
 
Drie kwesties centraal
Vijftig onderwijsprofessionals, vertegenwoordigers uit het werkveld en onderzoekers deelden hun kennis en bespraken nieuwe kennis- en onderzoeksvragen met elkaar. Het programma spitste zich toe op kwaliteitsvragen over drie aspecten van creatieve mbo-opleidingen:
1. De werving en selectie van leerlingen
2. Het onderwijs programma's en docenten
3. De arbeidsmarkt en werkkringen
 
Aanbevelingen en conclusies
Afsluitend werden conclusies en aanbevelingen geformuleerd over de volgende onderwerpen: de voorlichting over de opleiding en het loopbaanperspectief; onderzoek naar de voorspellende waarde van de intake; de wijze waarop artistieke resultaten goed te benoemen en te beoordelen zijn en onderzoek naar het werk en de loopbaan van afgestudeerden van creatieve opleidingen in het mbo en het hbo.
 
Organisatie
Het symposium werd georganiseerd door GOC, kenniscentrum voor personeelsontwikkeling in de creatieve industrie, en Cultuurnetwerk Nederland, landelijk expertisecentrum voor cultuureducatie, in samenwerking met Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ecbo) en het Koning Willem I College.

Presentaties
Frans Meijers
Jacob Oostwoud Wijdenes
ecbo Marieke Buisman en Sandra van Dungen
Onderwijsgegevens uit onderzoek van GOC
 
Download
Verslag symposium Kwaliteit Centraal!
Verslag groepsdiscussie werving en selectie van leerlingen
Verslag groepsdiscussie onderwijs programma's en docenten
Verslag groepsdiscussie arbeidsmarkt en werkkringen
Creatieve opleidingen  in het mbo: tussen talentontwikkeling en arbeidsmarkt  (Reeks Cultuur + Educatie 29)
Animatie ecbo onderzoek creatieve beroepsopleidingen