Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Vernieuwde digitale stageplannen 2015/2016

29 augustus 2016

Wat moet een leerling leren tijdens zijn stage in ons bedrijf? Wat voor werk kan ik hem laten doen? Hoe houd ik de voortgang bij? En waar moet ik de leerling eigenlijk op beoordelen? Met de vernieuwde online stageplannen 2015/2016 van GOC maken leerbedrijven in een handomdraai een praktische stageplanning en krijgen antwoord op bovenstaande vragen.

GOC heeft een handige online applicatie ontwikkeld voor vrijwel alle mbo-opleidingsrichtingen in de creatieve industrie. Het digitale stageplan bestaat uit vier delen, namelijk: ‘Kijk op beroep en opleiding', planning, voortgang en beoordeling:

• In het deel ‘Kijk op beroep en opleiding' leest u alles over het beroep waarvoor de leerling wordt opgeleid en wat de leerling moet kunnen aan het eind van zijn opleiding.

• In het deel ‘Planning' gaat u samen na wat de leerling wil leren tijdens de stage en wat de mogelijke werkzaamheden zijn. Alles wat de leerling aan het eind van zijn mbo-opleiding moet beheersen staat al ingevuld.

• In het deel ‘Voortgang' houdt u eenvoudig bij wat de vorderingen zijn van uw leerling, welk werk hij al onder de knie heeft en wat nog aandacht nodig heeft. Een mbo-leerling wil leren door te doen, dus is het belangrijk regelmatig te reflecteren op wat goed gaat en wat beter kan.

• Aan het eind van de stage vult u de beoordeling in. De school verwacht van u als praktijkopleider een actieve rol. Hoe die rol eruit ziet, verschilt per ROC. Los daarvan is het goed om een eindgesprek met uw leerling te houden.

Nieuwsgierig geworden? De digitale stageplannen zijn gratis en voor iedereen toegankelijk op www.goc.nl/digitaalstageplan. Hier kunt u de stageplannen downloaden en opslaan op uw eigen computer of uitprinten.