Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

VMBO docenten ontdekken de drukwereld

12 maart 2010

Op woensdagmiddag 3 maart heeft een groep geïnteresseerde vmbo grafimedia docenten een bedrijfsbezoek gebracht aan De Persgroep Printing Amsterdam. Dit bedrijfsbezoek was één van de onderdelen waaraan vmbo docenten konden deelnemen in het kader van de landelijke ontmoetingsdag die werd georganiseerd door de landelijke vereniging VMBO Grafimedia. GOC heeft op verzoek van de vereniging het bedrijfsbezoek bij De Persgroep Printing Amsterdam georganiseerd.

De vmbo docenten werden rondgeleid door de moderne drukkerij. Vooral de vergaande automatisering van het drukproces maakte diepe indruk op de docenten, van het laden van het papier tot aan de distributie.

Na de rondleiding over de werkvloer werd er onder andere gediscussieerd over de samenwerking tussen het grafisch onderwijs en het bedrijfsleven. Unaniem werd het belang van stages en de mogelijkheid om te kijken in de beroepspraktijk voor vmbo leerlingen onderkend. De discussie spitste zich vervolgens verder toe op het geringe aantal jongeren dat een printmediaopleiding op MBO niveau volgt. Ondanks de economische crisis wordt op de middenlange termijn een tekort verwacht van 1100 drukkers en nabewerkers verwacht. Namens GOC heeft Sander Vastbinder vervolgens een verdere toelichting gegeven over het instroomproject drukkers en nabewerkers en de producten die door scholen en bedrijven gebruikt kunnen worden om jongeren te stimuleren te kiezen voor een opleiding tot drukker of nabewerker. Deze producten zijn gebundeld in het jongerenconcept Ontdek de drukwereld en The Crew. Een compleet overzicht met alle producten die ontwikkeld zijn in het kader van Ontdek de drukwereld is kosteloos aan te vragen bij GOC.