Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Trends in beroepen: ICT component onmisbaar

04 april 2016

U wilt op de juiste manier investeren in uw personeel? Dan is het belangrijk te weten waar de branche naar toe gaat en wat de toekomstige functies worden.

ICT bijvoorbeeld wordt steeds belangrijker binnen de grafimedia beroepen. Dat geldt voor de ICT specialisten, die naast ontwerpen zich ook steeds meer bezighouden met het optimaliseren van de systemen. Maar ook van de grafische vakman wordt een doorgroei verwacht naar operator met ICT vaardigheden. Herverdeling van communicatiemiddelen over steeds meer mediakanalen. Van het gedrukte medium naar digitale media via internet en social media. Dit zijn ontwikkelingen die van invloed zijn op de functie van de crossmedia adviseur binnen de organisaties.

Op dit moment zien we drie categorieën bedrijven ontstaan in de grafimediabranche. Deze ontwikkeling is van invloed op het onderzoek naar de trends in de beroepen. In onze Trendsuitgave van 2015/2016 beschrijven we de drie categorieën: gespecialiseerde en zeer efficiënt ingerichte drukfabrieken, drukkerijen die zich toeleggen op speciale producten en bedrijven die zich uit de productie terugtrekken en zich specialiseren naar de dienstverlening en advisering met betrekking tot grafische communicatiemiddelen.

In de zomer van 2016 verschijnt het onderzoek naar de trends in de grafimedia beroepen. Dit onderzoek voert GOC uit in opdracht van het A&O Fonds Grafimediabranche.