Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Training als flexibele beloning

24 november 2015

In het NRC handelsblad lazen wij een interessant artikel over flexibel belonen. Daar waar menigeen er nog steeds van overtuigd is dat salaris een belangrijk criterium is in de tevredenheid van medewerkers, wijst een beloningsonderzoek van NRC en Vlerick Business School ons er op dat arbeidsvoorwaarden weinig invloed hebben op de betrokkenheid van medewerkers op de werkvloer. Om die betrokkenheid te vergroten gaan bedrijven steeds om het hun personeel naar de zin te maken.

Uit het onderzoek komt naar voren dat ‘opleidingen kunnen doen’ op nummer 1 staat van de lijst met extra’s die door werknemers het belangrijkst gevonden worden. Bij GOC faciliteren we de lerende werknemer graag. Ons uitgebreide cursuspakket geeft ruime mogelijkheden om werknemers te trainen. Dat leidt tot een win-win situatie: de werknemer vergroot zijn kennis en daarmee de kennis in het bedrijf, de werkgever kan die kennis benutten én vergroot de betrokkenheid van de medewerkens bij het bedrijf.

Meer weten over de mogelijkheden? Maak vrijblijvend een afspraak!

Lees hier het artikel uit de NRC.