Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Subsidies voor duurzaam investeren in medewerkers

20 juni 2017

Bedrijven kunnen met GOC voordelig investeren in medewerkers. Dat kan zeker als zij maximaal gebruik maken van de subsidieregelingen van het A&O Fonds Grafimediabranche. Er is nu ook subsidie beschikbaar om de instroom van nieuwe medewerkers te stimuleren. Door de hoge gemiddelde leeftijd verlaten de komende jaren steeds meer medewerkers het arbeidsproces vanwege pensionering. Ondanks dat de werkgelegenheid krimpt, is er een vervangingsvraag ontstaan voor grafisch technische vakmensen omdat er vrijwel geen nieuwe instroom meer is.

Het aanbod van GOC sluit naadloos aan bij de subsidiemogelijkheden van het A&O Fonds Grafimediabranche. In onderstaand overzicht hebben wij ze op een rijtje gezet. Wij denken graag mee hoe u maximaal gebruik kunt maken van subsidiemogelijkheden. Neem vooral contact met ons op. Dat kan door te mailen of bellen naar

Marjan van Mourik
m.mourik@goc.nl
0318-539142
of
Henri van de Craats
h.craats@goc.nl
0318-539119 


 • Om- of bijscholing voor nieuwe medewerkers (max 40%)
  Nieuwe medewerkers in grafische technische functies zijn mogelijk nog onvoldoende gekwalificeerd. Met behulp van subsidie kunt u voordelig gebruik maken van een groot deel van ons opleidingsaanbod. Ook maatwerk is mogelijk.

 • BBL-opleidingen voor nieuwe medewerkers (max 40%) + stimuleringspremie (€ 1.750,-)
  BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. De BBL-opleiding is gericht op instroom van medewerkers in grafisch technische functies. De nieuwe medewerker gaat direct werken in het bedrijf en 1 dag per week naar ‘school’.

  Het A&O Fonds Grafimediabranche heeft aan GOC gevraagd een nieuwe BBL-opleiding te ontwikkelen. GOC heeft de status van een niet-bekostigde onderwijsinstelling en is bevoegd BBL-opleidingen aan te bieden en formeel erkende mbo diploma’s af te geven. Bij voldoende belangstelling starten wij na de zomer op een aantal locaties in Nederland met de BBL-opleidingen. Meer weten? Lees hier de brochure en neem vooral contact op!

 • Printmedia opleidingen (max 30%)
  Opleidingen die gericht zijn op de ontwikkeling van medewerkers komen in aanmerking voor subsidie. Op de website van het A&O Fonds Grafimediabranche staat een overzicht van de opleidingen die onder deze regeling vallen. Het opleidingsaanbod van GOC komt bijna volledig in aanmerking voor subsidie. Ook maatwerk is mogelijk.

 • Begeleidingstrajecten naar werk (max 65%) en scholingsbudget (max 40%)
  Hiervoor kunt u terecht bij loopbaancentrum C3 werkt. Alleen met begeleidingstrajecten uitgevoerd door C3 werkt! komt u maximaal in aanmerking voor subsidie. Als blijkt dat scholing noodzakelijk is om nieuw werk te vinden, dan is ook subsidie mogelijk op de scholingskosten.

Alle informatie over de voorwaarden, procedure en aanvraagformulieren is te vinden op de website van het A&O Fonds Gafimediabranche. Alle regelingen staan ook beschreven in de subsidiebrochure