Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Subsidieregelingen van toepassing op GOC aanbod

08 februari 2018

Ook in 2018 zijn er weer diverse subsidieregelingen beschikbaar via het A&O Fonds Grafimediabranche. Deze regelingen dragen bij aan de ontwikkeling van jouw organisatie en medewerkers. Het cursusaanbod van GOC sluit naadloos aan bij deze subsidiemogelijkheden.

Op de printmedia opleidingen is bijvoorbeeld subsidie van toepassing wanneer wordt bijgedragen aan het opleidingsfonds. Daarnaast biedt het A&O Fonds de ‘stimuleringsregeling BBL’. Deze heeft als doel de instroom van jonge mensen in printmedia beroepen te stimuleren. Dit leer-/werktraject wordt op meerdere plaatsen in het land verzorgd. Bij een positieve afsluiting ontvangt de leerling een erkend mbo diploma.

De subsidie op een begeleidingstraject na reorganisatie is 25% wanneer wordt bijgedragen aan de van-werk-naar-werk regeling.

Verder zijn vanuit het sectorplan nog twee regelingen van toepassing, die de instroom van nieuwe medewerkers stimuleren. De subsidie 'om- en bijscholing nieuwe medewerkers' is nog tot 1 april 2018 beschikbaar. De 'BBL-opleiding van nieuwe medewerkers' vervalt per 1 oktober 2018.

De uitgave 'subsidieoverzicht 2018' is hier te downloaden. Voor een quick scan staan onderstaand de regelingen op een rij. Wij denken graag mee hoe je maximaal gebruik kunt maken van subsidiemogelijkheden. Neem vooral contact met ons op. Dat kan door te mailen of bellen naar

Henri van de Craats
h.craats@goc.nl
0318-539119

of
Marjan van Mourik
m.mourik@goc.nl
0318-539142


Sectorplan grafimedia

 •  Om- of bijscholing voor nieuwe medewerkers (max 40% en geldt tot 1 april 2018)
  Nieuwe medewerkers in grafisch technische functies zijn mogelijk nog onvoldoende gekwalificeerd. Met behulp van subsidie is voordelig gebruik te maken van een groot deel van het GOC cursusaanbod. Daaronder valt ook maatwerk.
   
 • BBL-opleiding voor nieuwe medewerkers (max 40% en geldt tot 1 oktober 2018)
  BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. De BBL-opleiding is gericht op instroom van medewerkers in grafisch technische functies. De nieuwe medewerker gaat direct werken in het bedrijf en 1 dag per week naar school.

Subsidieregelingen A&O Fonds Grafimediabranche

 • Stimuleringsregeling BBL (€ 1.750,-)
  Naast de subsidieregeling uit het sectorplan heeft het A&O Fonds een eigen subsidieregeling voor instroom van nieuwe medewerkers. Het betreft een eenmalige premie.
 
 • Printmedia opleidingen (max 30%)
  Opleidingen die gericht zijn op de ontwikkeling van medewerkers komen in aanmerking voor subsidie. Op de website van het A&O Fonds Grafimediabranche staat een overzicht van de opleidingen die onder deze regeling vallen. Het opleidingsaanbod van GOC komt bijna volledig in aanmerking voor subsidie wanneer wordt bijgedragen aan het opleidingsfonds. Ook maatwerk is mogelijk.
 
 • Tijdelijke subsidieregeling van-werk-naar-werk regeling (25%)
  Wordt bijgedragen aan de van-werk-naar-werk regeling en wordt het begeleidingstraject uitgevoerd door C3 werkt!, dan is van deze regeling gebruik te maken. 

Alle informatie over de voorwaarden, procedure en aanvraagformulieren zijn te vinden op de website van het A&O Fonds Grafimediabranche. Alle regelingen staan ook beschreven in de brochure subsidieoverzicht 2018.