Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Subsidie mogelijk voor advies over verbeteren arbe

16 september 2011

Werkgevers die de arbeidsproductiviteit in hun onderneming met behulp van een adviseur willen verhogen, kunnen tot 75 procent van de kosten tot maximaal 18.000 euro vergoed krijgen. De kosten voor het inhuren van een adviseur zijn subsidiabel. Deze helpt werkgevers bij het analyseren van hun bedrijfssituatie. De adviseur schrijft een plan van aanpak en kan zelfs helpen bij de uitvoering van de plannen.

Vitale bedrijven

Werkgevers kunnen met de ESF Actie E ‘vitale bedrijven’ subsidie aanvragen voor sociale innovatieprojecten over minstens één van de volgende thema’s:

• Procesverbetering: het binnen de arbeidsorganisatie(s) verbeteren, herschikken en innoveren van bedrijfsprocessen.

• Duurzame inzetbaarheid: het creëren van een cultuuromslag door het stimuleren van regionale en intersectorale arbeidsmobiliteit van werknemers, arbeidstijdenmanagement, het bevorderen van gezond, vitaal en veilig werk, of het bevorderen van zelfredzaamheid op de werkvloer. Denk bij arbeidstijdmanagement aan de optimale inzet van mensen en middelen. De efficiency wordt vergroot als er in het bedrijf alleen dan wordt gewerkt wanneer er daadwerkelijk werk is.