Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

StandFlex-2007 Voorjaarsseminar

17 maart 2010

Op woensdag 31 maart worden tijdens het voorjaarseminar van "StandFlex-2007" de ontwikkelingen van het afgelopen half jaar getoond. Hierbij wordt onder andere de liniarisatie test gepresenteerd. Het seminar zal tevens in het teken staan van verhelderende, pittige discussies omtrent productieverbetering en de invloed van standaardisatie. Voor diegene die een sceptische houding hebben jegens standaardisatie zal een drukkerij haar Best Practice story vertellen.

Het StandFlex voorjaarsseminar wordt gehouden bij GOC in Veenendaal en de kosten bedragen € 95,- per persoon. Bedrijven worden tijdens dit seminar gestimuleerd om de voors en tegens met betrekking tot standaardisatie af te wegen en men kan zelf een actieve bijdrage leveren door deelname aan StandFlex-2007. Geïnteresseerd? Zie voor meer informatie: het programma-overzicht en het aanmeldingsformulier

Standaardisatie in de flexo-industrie zet door!
Het is alweer ruim twee jaar geleden dat de werkgroep StandFlex-2007 is opgericht. Standaardisatie in de flexoindustrie blijft een heikel punt. Er zijn zoveel variabelen welke schier onbeheersbaar zijn dat het komen tot standaardisatie bijna  een onmogelijke opgave lijkt. Met StandFlex-2007 is een initiatief tot stand gekomen waarmee kennis van de verschillende marktpartijen gebundeld wordt.

Een belangrijke factor in het drukproces is natuurlijk de drukvorm. Voor de flexoindustrie komt deze in diverse hoedanigheden voor. Dat maakt een standaardisatie proces niet eenvoudiger, maar zeker niet onmogelijk. Alle expertise uit de markt is gebundeld om een standaardisatie slag te maken in het voorbereidingstraject. Alle prepress huizen hebben zitting genomen bij workshops waaruit onder andere een gezamenlijke Testdrukvorm is ontwikkeld.

Bij deze Ultimate Fingerprint is een drukprotocol opgesteld waarmee een drukkerij de optimale (lees standaard) instellingen van de machine kan realiseren. Wanneer naar deze standaard gewerkt wordt, kan enorm veel tijd en geld bespaard worden bij inrichten van nieuwe jobs op een flexo drukmachine. Een en ander is terug te vinden op http://www.standflex2007.nl/.