Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Speerpunt onderwijsontwikkeling en organisatiebeleid: GOC sluit aan bij insteek practoraten

Onlangs was in het innovatiehuis in 's Hertogenbosch een bijeenkomst over practoraten: een horizontale beroepskolom bestaande uit mbo docenten, mbo studenten, het werkveld en onderzoeksinstituten. In deze practoraten experimenteren betrokkenen zelf. Inhoudelijke vernieuwingen worden ontwikkeld door praktijkgericht onderzoek en deze kennis wordt toegepast en gedeeld. De deelnemers zijn betrokken en gemotiveerd doordat ze eigenaren zijn van het probleem en dus van de oplossing.

Met de in juni 2015 opgerichte stichting 'Ieder mbo een practoraat' (initiatiefnemer Mediacollege Amsterdam) en de in september datzelfde jaar door de minister gelanceerde visiebrief 'Een responsief mbo voor hoogwaardig vakmanschap', kunnen zichzelf respecterende scholen er niet meer omheen.

Het deelnemen aan en ondersteunen van een practoraat sluit geheel aan bij een van de vier speerpunten waar het bij GOC om draait: onderwijsontwikkeling en -onderzoek. Daarnaast heeft dit ook een raakvlak met een ander aandachtsgebied namelijk organisatiebeleid en -ontwikkeling. Samen met de deelnemers aan het practoraat kunnen we daardoor stevig insteken op waar het om gaat: kwalitatief goed mbo onderwijs!

Voor meer informatie kunt u terecht bij Larissa Odendaal: 0318 - 53 91 07 of via l.odendaal@goc.nl.

Meer weten over practoraten? Klik hier.