Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Prijs voor meest talentvolle student grafisch vormgeven

20 juli 2012

Tijdens haar diploma-uitreiking op het Mediacollege Amsterdam (Ma) is de 20-jarige Shahnaaz Sedoc van de stylingklas GV4d uitgeroepen tot winnares van de Johannes Hendrik Meijerprijs. Zij ontving de stimuleringsprijs van 3500 euro als meest veelbelovende student in het grafisch onderwijs.

De Johannes Hendrik Meijerprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een talentvolle student op voorwaarde dat de winnaar na de opleiding verder gaat studeren in het grafisch onderwijs. Dit jaar werden vier studenten van de opleiding Grafisch vormgever van Ma geselecteerd vanwege hun bijzondere prestaties. Een dolblije Shahnaaz: “Ondanks dat ik heel hard gewerkt heb dit jaar, had ik niet gedacht een kans te maken. Er zijn zoveel goede studenten bij Ma. Toen ik mijn naam hoorde, was ik totaal overdonderd. En ontzettend blij natuurlijk! Met de prijs kan ik verder studeren aan de Akademie Vogue. Ik wil uiteindelijk voor mezelf gaan werken en me specialiseren in de combinatie grafisch vormgeven, modestyling en PR.”
Volgens de jury is Shahnaaz een echte doorzetter, met goede studieresultaten. Henk Michels, voorzitter van de jury: “Verder heeft ze een goed gevoel voor styling. Zo heeft ze als studieopdracht een huisstijl voor het Groninger Museum ontworpen, waarbij ze de belijning van het gebouw liet terugkomen in het ontwerp. Een sterk idee en goed uitgewerkt.”
Naast Shahnaaz waren genomineerd: Jamie de Rooij, Vincent Ruggebrecht en Serginho Hek.

Johannes Hendrik Meijerprijs
De prijs is vernoemd naar de overleden grafisch ondernemer Hans Meijer, o.a. eigenaar van een drukkerij in Haarlem. De Johannes Hendrik Meijer Stichting beheert het geld dat hij naliet om het grafisch onderwijs te stimuleren.
 

Winnares Shahnaaz Sedoc samen met voorzitter Henk Michels van de Johannes Hendrik Meijerstichting. Foto: Peter de Vries.