Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Praktijkopleidersbijeenkomst Amsterdam in beeld gebracht

16 oktober 2012

De workshops ‘De WiFi-generatie op stage’ en ‘Begrijp het gedrag van je stagiair’ stonden op het programma van de GOC praktijkopleidersbijeenkomsten 2012.

Hoe ga je als praktijkopleider om met stagiairs die hun belevingen bij het stagebedrijf, de school en privé delen via social media? Is het verstandig regels hierover op te stellen in het stagecontract? Hoe organiseer je de toegang van je stagiair tot bedrijfsinformatie via de Cloud tijdens en na de stageperiode. Een workshop, waarin uitwisseling van ervaringen handvatten opleverden voor het toepassen in de eigen organisatie.

Met de DISC methode hebben de deelnemers inzicht gekregen in de vier gedragsstijlen: Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus. Wat is je eigen gedragstijl, wat is die van je stagiair of collega en hoe kun je het eigen gedrag bewust(er) afstemmen op de ander. Toepassing van dit model leidt tot een betere afstemming in de samenwerking en communicatie. In kleine groepjes zijn de deelnemers aan de slag gegaan met dit model. Deze samenwerking heeft de deelnemers nog eens extra inzichten opgeleverd. Gewapend met een praktisch instrument kunnen de deelnemers de opgedane kennis toepassen in de eigen werkomgeving.

De film is gemaakt door studenten van MA Amsterdam.