Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Praktijkdeel offsettrainingen GOC bij Komori

09 februari 2012

Met ingang van dit jaar oefenen deelnemers aan de offsetcursussen van GOC de praktijk bij Komori in Utrecht. Het is de laatste fase van een actualiseringsslag die GOC met de offsettrainingen is gestart. Afgelopen jaar werden de cursussen inhoudelijk al compleet vernieuwd. En de samenwerking met Komori biedt nu de mogelijkheid cursisten ook in de praktijk te trainen aan state of the art apparatuur.

“Al onze offsettrainingen blijven pers onafhankelijk,” stelt Tria Louwes, hoofd Training & Consultancy en Services bij GOC, nadrukkelijk. “Ze zijn niet toegeschreven naar de werking van bepaalde machines. In onze visie is een goed opgeleide offsetdrukker aan iedere offsetpers snel inzetbaar.” Tot dusver oefenden cursisten in het trainingscentrum van GOC aan een pers van MAN Roland. Maar ook drukpersen verouderen en GOC traint cursisten bij voorkeur aan machines die een afspiegeling zijn van de praktijk in een moderne drukkerij. De samenwerking met Komori’s Graphic Center Europe maakt dat mogelijk.

Echte praktijkervaring

“Een deel van de praktijk blijven de cursisten overigens gewoon doen in ons trainingscentrum in Veenendaal,” vertelt Louwes. “Met de inhoudelijke vernieuwing van de cursussen heeft de computergestuurde simulatieapparatuur namelijk een nóg prominentere rol binnen de cursussen gekregen.” Met de simulator oefenen de deelnemers heel waarheidsgetrouw tal van situaties die zich aan een echte drukpers ook kunnen voordoen. Voor de echte praktijkervaring aan de machine, gaan de cursisten onder begeleiding van een offsetinstructeur van GOC, naar Komori in Utrecht. “In samenwerking met de instructeur van Komori werken ze bij ons in kleine groepjes aan essentiële praktijkvaardigheden,” licht Albert Thoomes, Sales Manager van Komori toe. “Denk bijvoorbeeld aan het omgaan met geautomatiseerde besturingssystemen, controleren van drukspanning, afstellen van rollen en het maken van een testdruk. Die praktijk koppelen we direct aan de achterliggende theorie.” Een belangrijk doel van de praktijklessen bij Komori is ook dat cursisten leren zo efficiënt mogelijk om te gaan met alle mogelijkheden van moderne drukpersen op diverse drukformaten.

Meest actuele trainingen

Met de inhoudelijke actualisering van de cursussen, het intensievere gebruik van de geavanceerde simulatieapparatuur én het praktijkdeel bij Komori, zijn GOC-cursisten verzekerd van de meest actuele trainingen in hun vakgebied.