Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Overzicht subsidieregelingen 2018 beschikbaar

Ook in 2018 zijn er weer diverse subsidieregelingen beschikbaar via het A&O Fonds Grafimediabranche, die bijdragen aan de ontwikkeling in uw medewerkers ( of die het investeren in uw medewerkers aantrekkelijk maken.). Het cursusaanbod van GOC sluit naadloos aan bij deze subsidiemogelijkheden. Voor bedrijven die bijdragen aan het opleidingsfonds bedraagt bijvoorbeeld de subsidie 30% van de opleidingskosten. Ook biedt het A&O Fonds Grafimediabranche een stimuleringsregeling BBL om de instroom van leerlingen in printmediaberoepen te stimuleren. De operator-opleiding voor de grafimedia van GOC geeft daar invulling aan. Deze opleiding start op verschillende plaatsen en op verschillende momenten in het land. 

Vanuit het sectorplan zijn voor het stimuleren van instroom van nieuwe medewerkers nog twee regelingen van toepassing. De regeling 'om- en bijscholing nieuwe medewerkers' is nog tot 1 april 2018 beschikbaar. De 'BBL-opleiding van nieuwe medewerkers' vervalt per 1 oktober 2018. Op de begeleidingstrajecten van-werk-naar-werk ontvangt u 25% subsidie wanneer u bijdraagt aan de van-werk-naar-werk regeling.  

Onderstaand hebben we de regelingen op een rijtje gezet. Wij denken graag mee hoe u maximaal gebruik kunt maken van subsidiemogelijkheden. Neem vooral contact met ons op. Dat kan door te mailen of bellen naar

Marjan van Mourik
m.mourik@goc.nl
0318-539142
of
Henri van de Craats
h.craats@goc.nl
0318-539119


• Om- of bijscholing voor nieuwe medewerkers (max 40% en geldt tot 1 oktober 2018)
Nieuwe medewerkers in grafisch technische functies zijn mogelijk nog onvoldoende gekwalificeerd. Met behulp van subsidie kunt u voordelig gebruik maken van een groot deel van ons opleidingsaanbod. Ook maatwerk is mogelijk. 

• BBL-opleidingen voor nieuwe medewerkers (max 40% en geldt tot 1 april 2018) en de stimuleringspremie van het A&O Fonds Grafimediabranche (€ 1.750,-).
BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. De BBL-opleiding is gericht op instroom van medewerkers in grafisch technische functies. De nieuwe medewerker gaat direct werken in het bedrijf en 1 dag per week naar ‘school’.

Het A&O Fonds Grafimediabranche heeft aan GOC gevraagd een nieuwe BBL-opleiding te ontwikkelen. GOC heeft de status van een niet-bekostigde onderwijsinstelling en is bevoegd BBL-opleidingen aan te bieden en formeel erkende mbo diploma’s af te geven. In Zwolle zijn we gestart. In het voorjaar van 2018 starten Amsterdam en Eindhoven. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

• Printmedia opleidingen (max 30%)
Opleidingen die gericht zijn op de ontwikkeling van medewerkers komen in aanmerking voor subsidie. Op de website van het A&O Fonds Grafimediabranche staat een overzicht van de opleidingen die onder deze regeling vallen. Het opleidingsaanbod van GOC komt bijna volledig in aanmerking voor subsidie wanneer u bijdraagt aan het opleidingsfonds. Ook maatwerk is mogelijk.

• Tijdelijke subsidieregeling van-werk-naar-werk regeling (25%)
Draag je bij aan de van-werk-naar-werk regeling en wordt het begeleidingstraject uitgevoerd door C3 werkt! kan kom je in aanmerking voor subsidie. 

Alle informatie over de voorwaarden, procedure en aanvraagformulieren is te vinden op de website van het A&O Fonds Gafimediabranche. Alle regelingen staan ook beschreven in de brochure subsidieoverzicht 2018.