Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Orde(r) op zaken

07 september 2010

GOC introduceert modulaire cursus Ordermanager

Toenemende concurrentie en een veeleisender klant maken dat van de moderne ordermanager steeds meer wordt verwacht. Commerciële en adviserende vaardigheden bijvoorbeeld. Bovendien moet de ordermanager kennis hebben van steeds meer technische mogelijkheden en systemen, zowel in de productie als in zijn eigen werk. Het is een vakgebied in beweging. En dat vraagt om een gedegen opleiding. Daarom introduceert GOC de modulaire cursus Ordermanager.


De ordermanager begeleidt een productie van begin tot eind. Van het eerste klantcontact tot en met de oplevering en de after sales contacten. Het vakgebied heeft zich de afgelopen jaren zo sterk ontwikkeld dat de functie in verschillende bedrijven een eigen invulling heeft gekregen en vaak een andere titel. Van calculator tot medewerker sales & customer services. Van trafficmanager tot medewerker bedrijfsbureau. Die veelheid aan namen geeft al aan hoeveel vaardigheden er in dit ene vak worden gecombineerd. De nieuwe GOC-cursus Ordermanager behandelt ze allemaal in vier verschillende modules. Dit maakt het mogelijk om de volledige cursus te volgen maar biedt ordermanagers ook de mogelijkheden hun kennis op een bepaald gebied aan te vullen.

Spil in de productie
De ordermanager heeft zowel binnen als buiten het bedrijf een belangrijke taak. Als verantwoordelijke voor het klantcontact moet hij kunnen adviseren, verkopen én relaties onderhouden. Eén van de cursusmodulen gaat dan ook uitgebreid in op deze commerciële facetten van ordermanagement. Intern begeleidt de ordermanager het product van het begin tot het eind. Daarom is een module van de cursus volledig gewijd aan het verbeteren van de kwaliteit van producten en werkprocessen. Bovendien wordt er in een andere module veel aandacht besteed aan communicatieve en coördinerende vaardigheden. Heel belangrijk voor wie als de spil in de productie functioneert. Ten slotte komen ook orderplanning, projectmanagement, procesbeheersing en kwaliteitsbewaking uitgebreid aan de orde.

Meer informatie
De nieuwe cursus Ordermanager start dit najaar drie keer in het GOC trainingscentrum in Veenendaal; op 9 september, 15 oktober en 17 november. De cursus duurt 13 dagen en wie hem succesvol afrondt, ontvangt het branche-erkende GOC certificaat Ordermanager.
Voor meer informatie klik hier.