Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Onderhandelingsresultaat nieuwe CAO communicatiebranche

28 januari 2013

Werkgeversvereniging ICT, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie zijn een nieuwe CAO voor de informatie-, communicatie- en kantoortechnologiebrache (ICK) overeengekomen. De looptijd is 1 jaar, van 1 januari 2013 t/m 31 december 2013. De belangrijkste overeengekomen punten zijn: verhoging van het salaris met 1,25 %, de prestatiebeloning wordt verhoogt met 0,25% naar 2,3% en de eindejaarsuitkering is verhoogt van 1,435% naar 1,61%.
 
In de looptijd van de nieuwe CAO zal het project Sociale Innovatie door de sociale partners worden voortgezet. Afgelopen jaar is er door de sociale partners invulling gegeven aan de betekenis van sociale innovatie in de ICK-branche. Het werk in deze dynamische sector is voortdurend in beweging. Bij al deze sociale, maatschappelijke, technologische en economische ontwikkelingen hoort een vooruitstrevend sociaal beleid dat bijdraagt aan de noodzakelijke vernieuwing. De CAO moet in lijn zijn met het innovatieve klimaat en duurzame arbeidsverhoudingen. De sociale partners hebben daarom een aantal thema’s benoemd, waarover met alle betrokken partijen wordt gesproken: gezondheid, mobiliteit, ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid, flexibiliteit en arbeidstijden, betekenis van het werk en productiviteit. De aanbevelingen die hieruit komen worden als input gebruikt voor de CAO-onderhandelingen in 2013.

Kijk hier voor meer informatie.