Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

ODDW nu ook gericht op 18 plus

21 september 2010

Grafimediabranche helpt bij aanpak jeugdwerkloosheid

De bestaande website www.ontdekdedrukwereld.nl is uitgebreid met een speciaal deel voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Deze doelgroep - die kampt met een hoge werkloosheid - vindt er informatie over kansen en mogelijkheden binnen de drukwereld.

Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar konden zich al uitgebreid oriënteren op de aansprekende website www.ontdekdedrukwereld.nl. Jongeren tussen de 18 en 27 jaar kunnen dat nu ook. Via een >18 knop worden ook zij op originele wijze warm gemaakt voor het vak. Zo gaat de website in op vragen als: Welke bedrijven zijn er in de drukwereld? Wat zijn kansrijke beroepen? En hoe liggen de salarissen? Verder zijn de virtuele tour door een drukkerij en de ervaringsverhalen van andere jongeren leuk en leerzaam.

Volop mogelijkheden voor 18-plussers
De reden voor de uitbreiding van www.ontdekdedrukwereld.nl. is simpel. Op korte termijn dreigt er in de grafimediabranche een tekort aan echte vakmensen. Tegelijkertijd hebben veel jongeren tussen de 18 en 27 geen werk. Eén plus één is twee, heeft de overheid gedacht. Dus kwam er een projectplan voor deze specifieke groep. GOC en de branche zijn daarop ingesprongen. "Met de uitbreiding van deze site en >18 knop, willen we laten zien dat er in het grafimediabranche volop mogelijkheden zijn voor 18-plussers."


Ruim 700 bezoekers per maand
De website ‘Ontdek de drukwereld' wordt goed bezocht. Ruim 700 jongeren nemen maandelijks een kijkje en daarvan is tweederde een nieuwe bezoeker. De website, die op verzoek en met geld van de branche tot stand kwam, slaat dus aan. Met de nieuwe doelgroep kan het bezoekersaantal nog verder groeien.