Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Kenniscentra gaan strijd aan met jeugdwerkloosheid, ondertekening BBL-contract regio Rijnmond

18 september 2014

Rotterdam – Donderdag 18 september hebben wethouder Struijvenberg van de gemeente Rotterdam, Sander van Bodegraven namens de kenniscentra, Carolien Minnen van C3werkt en Edwin Levels van Sagènn het BBL-contract ondertekend. Daarmee hebben zij het officiële startsein gegeven voor de aanpak van jeugdwerkloosheid in de regio Rijnmond. 

Voor jongeren is het vinden van werk een groot probleem. In de regio Rijnmond zijn er ruim 12.000 jongeren zonder baan die werk zoeken. Een schrikbarend hoog aantal. Dat vonden ook Sagènn (reïntegratiebureau) C3werkt (loopbaancentrum creatieve industrie) en de kenniscentra Calibris (zorg, welzijn en sport), KC Handel, Ecabo (economisch-administratief, ICT- en veiligheid), Kenteq (metaal, elektro en installatie), SH&M (hout en meubel) en Fundeon (bouw en infra). Zij hebben de handen ineen geslagen en gaan de juiste banen aan de juiste jongeren koppelen.
 
“De kracht van de kenniscentra is dat zij de bedrijven goed kennen. Dat biedt een uitgesproken kans om op zoek te gaan naar werkplekken voor de jongeren. Sagènn is goed in de begeleiding en C3 is de verbindende factor. Zo willen we samen ruim 80 jongeren bemiddelen naar regulier werk”, zegt Sander van Bodegraven, algemeen directeur van Fundeon, kenniscentrum voor de bouw en infra.