Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Kansen grijpen met C3!

06 juli 2011

Op 30 juni heeft Mobiliteitscentrum C3 voor mensen uit de grafimediabranche die al anderhalf jaar zonder werk zitten, een bijzondere dag in de Jaarbeurs Utrecht verzorgd: Een nieuwe baan? Werk er samen aan! Een dag waarop cabaret, inspirerende sprekers en muziek gecombineerd werd met serieuze zaken zoals advies, training, coaching en omscholing. C3 bracht 270 werkloze grafici weer in beweging, gaf vertrouwen en een actieve handreiking om weer in het ritme te komen door samen te focussen op kansen. Een belangrijke stap vooruit.

De centrale boodschap van de dag was grijp kansen, blijf geloven, wees creatief en onderneem actie! Deelnemers kregen tijdens de informatiemarkten advies over de verschillende mogelijkheden om hun toekomst een stap verder te brengen. Een sollicitatietraining, loopbaanbegeleiding, een cursus met branchecertificaat om weer helemaal up to date te zijn, of toch maar een toekomst buiten de branche? Zo werden interesses en mogelijkheden op individueel niveau inzichtelijk gemaakt. Veel deelnemers hadden hun partner meegenomen.

Marcel Brandsen, projectmanager van C3: "we hebben deelnemers gevraagd om samen te komen met hun partner. Een volgende stap is toch vaak iets waar je samen een beslissing over neemt. Daarnaast wilden we de deelnemers een inspirerende dag bezorgen, en de partners hebben deze na alle steun de ze de afgelopen jaren hebben gegeven ook verdiend". Zowel deelnemers en partners reageerden enthousiast op de geboden mogelijkheden. Brian van de Bogaard: "Ik heb me ingeschreven voor Digitaal drukken. Dat thuiszitten is helemaal niets, het ontregelt je leven, ik wil weer aan de slag!". Erwin Willems kijkt naar de mogelijkheden om zijn eigen vakkennis op te frissen door het halen van een nieuw branchecertificaat. Rob Veenman wil na jarenlang werkzaam geweest te zijn als productieplanner graag een functie met meer klantcontact en is geboeid door de informatie die hij ontving over de cursus Ordermanagement. Bijzondere gasten op dit event waren Ron Steenhoek en Gert Schuck. Zij hebben inmiddels een C3 traject doorlopen en zijn weer aan het werk. Hun verhaal was voor de mensen die zij spraken hoopvol en gaf aan dat er wel degelijk kansen zijn voor de oudere werknemer die weer aan het werk wil en dit met inzet laat zien.

Een boodschap die spreker Ton Hess, directeur Deltabach Grafimedia, kon bevestigen. Hess: "Als mensen laten zien dat ze echt willen dan liggen er kansen". Ton opende zijn verhaal met het feit dat de grafimedia de mooiste branche is met de meeste innovaties. Zijn bedrijf groeit en is altijd op zoek naar actieve, creatieve mensen. Hij heeft de deelnemers meegegeven hoe belangrijk het is om net even anders te zijn, gek durven doen en je goed voor te bereiden: "Als je een baan wilt, zorg ervoor dat je weet wat het bedrijf maakt, waar behoefte aan is en wat jij biedt. Ook al krijg je afwijzingen, blijf geloven en er voor gaan. Leef niet 15 jaar geleden. Zorg ervoor dat je vakkennis actueel is, je cv up-to-date en verdiep je in social media". Met het argument dat je WW uitkering hoger is dan wat de branche cao-conform biedt, kan hij niets: "Je uitkering wordt straks minder, als je nu niet wilt en wacht tot dat moment dan wacht hoef je niet meer bij ons aan te kloppen, dat is de verkeerde houding. Je begint lager, maar als je goed bent groei je wel. Investeer in jezelf. Er zijn kansen zat, echt!"

In lijn met deze belevingen, is het verhaal van de bevlogen trainer en spreker dr. Ben Tiggelaar: "Staar je niet blind op ‘grote' beslissingen, het zijn juist ‘kleine' acties die verandering te weeg brengen. Als je aandacht geeft aan de kleine stappen, blijf je positief en ben je daadwerkelijk in staat om te veranderen". Hij vervolgde zijn enthousiaste verhaal: "mensen die hier niet zijn, hebben iets van veranderen klinkt mooi, maar heeft voor mij geen zin, ik ben te oud of ik tel niet meer mee. Als je niet gelooft, heeft het ook geen zin hier te zijn. Jullie zien kans door een cursus of een training iets te veranderen. Misschien niet die droombaan, maar je maakt stappen. Belangrijke stappen de goede kant op. Dat is mooi. Grijp die kans!"
Ook Hans van Breukelen inspireerde de aanwezigen met zijn verhalen over coaching, en hoe je je doel kunt bereiken als je er echt voor gaat. Zijn advies: "maak je sterk door naar de positieve momenten in het leven te kijken".

C3 is het mobiliteitscentrum voor mensen in de creatieve industrie, opgericht door de sociale partners, uitgevoerd door GOC. Kansen grijpen, weer in beweging komen, daar draait het om. Mobiliteitscentrum C3 begrijpt als geen ander dat dit lastig is. Daarom helpt, begeleidt en ondersteunt C3 om samen te bewegen naar een gezonde en sterke creatieve industrie.