Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Jelle Smidt MBO Uitblinker 2015 Grafisch Lyceum Utrecht

17 juni 2015

Jelle Smidt (21) uit Hoevelaken is MBO Uitblinker 2015 van het Grafisch Lyceum Utrecht. Jelle is vierdejaarsstudent van de opleiding Grafische Vormgeving en heeft dit jaar examen gedaan. Hij is een uitblinker omdat hij creativiteit weet te combineren met vakkundigheid. Tijdens zijn stage bij reclamebureau Made in May in Amsterdam viel Jelle op door zijn originele concepten en vakmanschap.

Vincent Rugebregt van Made in May en praktijkbegeleider van Jelle, was -net zoals zijn collega’s- onder de indruk van zijn stagiaire. ‘Jelle is enorm nieuwsgierig en leergierig. Als Jelle iets wilt leren, dan gaat hij net zo lang door tot hij het onder de knie heeft. We stonden met verbazing naar hem te kijken. Jelle kan vrijwel alles wat hij ziet met zijn handen maken. Die technische vaardigheden geven hem een unieke meerwaarde als ontwerper,’ aldus Vincent.

Ook op het Grafisch Lyceum Utrecht viel Jelle op. ‘Jelle zoekt voortdurend naar nieuwe toepassingen. Gekoppeld aan een onstuitbare nieuwsgierigheid en de drang om nieuwe dingen te leren, maakt dit hem een uitblinker. Daarnaast weet Jelle ook goed te onderbouwen wat en waarom hij iets heeft bedacht,’ vertelt Marja Pronk, stagedocente van het Grafisch Lyceum Utrecht.

MBO Uitblinkers
Jelle is de kandidaat van het Grafisch Lyceum Utrecht voor de landelijke verkiezing tot MBO-uitblinker van de MBO Raad. Deze verkiezing vindt plaats op 15 oktober 2015 tijdens het Uitblinkersgala in Hart van Holland in Nijkerk.

Het Nederlandse publiek zorgt voor de selectie van tien genomineerden door op hun favoriete uitblinker te stemmen. Dit jaar hebben 47 MBO-scholen (vakscholen, roc’s en aoc’s) een MBO-uitblinker gekozen.

Stemmen kan tot en met 10 oktober 2015 op de website www.ditismbo.nl. De studenten die de meeste stemmen binnenhalen komen in de top 10 waaruit een vakjury één winnaar kiest. Ons stemadvies: stem op Jelle via http://www.ditismbo.nl/uitblinkers/2015/jelle-smidt

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Op onze website vindt u een foto van Jelle Smidt. Als u klikt op de foto kunt u hem in hoge resolutie downloaden.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Bianca Hendriks, afdeling Communicatie Grafisch Lyceum Utrecht, tel. 06-18879079 of bhendriks@glu.nl.