Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Interactive Media Developer

09 april 2015

Het medialandschap is volop in beweging en de mogelijkheden in de communicatiemix zijn groter dan ooit. Ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en klanten zijn steeds kritischer. GOC helpt je graag om de uitdagingen van deze tijd aan te gaan en zo je bestaande klanten bredere dienstverlening te bieden. Dit doen we met drie bijzondere, korte cursussen die helemaal zijn toegesneden op de wereld van vandaag en morgen:

  • Video- en animatieproducties
  • EPUBS maken
  • Moving infographics
Samen vormen deze drie korte cursussen de opleiding Interactive Media Developer. Op elke cursus zijn interessante subsidiemogelijkheden van toepassing. Voorbeelden daarvan staan in de rekenvoorbeelden.

Wil je meer weten of jezelf aanmelden? Mail of bel dan naar Henri van de binnendienst via binnendienst@goc.nl of 0318 53 91 19. Ook bij het berekenen  of aanvragen van de voor jou relevante subsidies helpen we je graag.

Video- en animatieproducties
Wist je dat er op Youtube,  in 2014 elke dag 1 miljard video’s werden geupload? Serieuze media, die voorheen van het gedrukte woord waren, leggen zich massaal toe op videojournalisme en webtv. En educatieve uitgevers moeten werken met de wetenschap dat kinderen tegenwoordig leren van bewegende beelden, en niet meer uit boeken. Als content king is, dan is video keizer.

In zes dagen tijd leer je alles dat je moet weten over de software programma’s Adobe Premiere en Adobe After Effects. Als je wilt kun je er nog een dag Adobe Audition aan toevoegen. Na afloop ben je in staat om professionele videoproducties te vervaardigen voor websites, apps of digitale publicaties.

EPUBS maken
Tablets en e-readers hebben het mediagebruik van consumenten op zijn kop gezet. Aanvankelijk werden ze nog met scepsis ontvangen: Te groot voor een smartphone, te klein voor een laptop. Maar inmiddels vinden we in elk huishouden minstens één tablet of E-reader. Deze nieuwe apparaten hebben hun eigen interface en gebruik, en vragen dus om hun eigen content.

In drie dagen raak je volledig bekend met EPUBS, en aan het einde van de opleiding ben je in staat om professionele, interactieve publicaties te produceren die voldoen aan de hoge standaarden van klanten en consumenten. Daarbij wordt ook ingegaan op de nieuwe mogelijkheid om je Epub als interactieve PDF te publiceren!

Moving Infographics
Een afbeelding spreekt duizend woorden, is het gezegde. Dus vraag je eens af hoeveel je kunt zeggen met een moving infographic. Een strak vormgegeven, bewegende en interactieve animatie die jouw boodschap – of die van je klant – kort, bondig, overzichtelijk en aantrekkelijk neerzet.

Een goede infographic vervaardigen is een kunst. Het vraagt om vakmanschap. Met het ontwikkelen van dat vakmanschap wil GOC jou graag helpen. In zes dagen raak je bekend met de softwareprogramma’s Adobe Edge Animate en Adobe After Effects: de essentiële tools bij het maken van een infographic. Na het voltooien van dit programma maak jij de infographics waar je klant steil van achterover slaat (op de goede manier.)

Interactive Media Developer
De bovenstaande korte opleidingen zijn opgebouwd uit blokken die samen de bredere opleiding Interactive Media Developer (IMD) vormen. Vormgevers, communicatieprofessionals en DTP’ers leren in de opleiding IMD alle vaardigheden die ze nodig hebben om oplossingen in de communicatiemix aan te bieden die beantwoorden aan de moderne vraag van de kritische klant. Voor meer informatie over IMD kijk je hier op de website van GOC.