Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Instroom nieuwe medewerkers via BBL-traject

19 maart 2018

De grafimediabranche heeft behoefte aan nieuwe medewerkers om het tekort aan vakkrachten op termijn op te vangen. Nieuwe talenten enthousiasmeren voor een loopbaan in de grafimedia- en kartonnagebedrijven en ze vervolgens een leer-/werktraject (BBL) aanbieden die opleidt tot grafisch operator op mbo 2 niveau. Dat is waar we met z’n allen voor staan.

GOC doet dat onder andere via ons netwerk van vmbo scholen en contacten met gemeentes en uwv’s. Ook externe bureaus bereiken op basis van onze profielschets de juiste doelgroep om aandacht te vragen voor de BBL opleiding grafisch operator. We merken dat bedrijven zelf ook initiatieven nemen om in contact te komen met geschikte kandidaten voor een BBL-traject. Hoe mooi is het om onze branche met geavanceerde apparatuur en de productie van prachtige uitingen zichtbaar te maken door rondleidingen en snuffelstages te organiseren.

De eerste BBL opleiding grafisch operator is in september 2017 gestart in Zwolle. Vervolgens is begin dit jaar een groep van start gegaan in Amsterdam. In de tweede helft van april starten we in Eindhoven. Inschrijvingen voor deze regio zijn nog mogelijk. We zijn momenteel op zoek naar deelnemers in het midden van het land, met als theorie leslocatie Veenendaal. Andere regio’s in het land zijn ook mogelijk. Zodra we voldoende aanmeldingen hebben en de deelnemers een werkplek hebben om de praktijkopdrachten te maken en hun kennis toe te passen in het werkelijke productieproces, dan gaan we van start.

Heb je een geschikte BBL kandidaat, die zich bij jou mag ontwikkelen tot grafisch operator? Wil je meer over de opleiding of de mogelijkheden voor payrolling weten? Bel naar Mirjam de Weerd, m.weerd@goc.nl. Informatie over de opleiding is te vinden op onze website. Andere vragen? Bel of mail ons: 0318-539111 of info@goc.nl. We denken graag met je mee en zoeken oplossingen die passen bij jouw bedrijf.