Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Impact technologie op werk: 10 oktober Trends presentatie met arbeidssocioloog Fabian Dekker

04 oktober 2017

Trends in de creatieve industrie wordt dinsdagmorgen 10 oktober gepresenteerd. Deze inmiddels tiende uitgave geeft inzicht in de cijferrmatige ontwikkelingen in de creatieve industrie en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en het beroepsonderwijs.

In het thema hoofdstuk wordt ingegaan op het effect van automatisering en robotisering in onze branche. Naar verwachting verdwijnen de komende jaren banen in de sector. De scheiding tussen leidinggevende, coördinerende en uitvoerende functies neemt af. Steeds meer operatorfuncties gaan ontstaan waarbij competenties als probleemoplossend en analytisch vermogen, samenwerken, flexibiliteit en leerbereidheid belangrijk worden.

Voor de presentatie is arbeidssocioloog Fabian Dekker uitgenodigd. Met zijn kennis over de technologische ontwikkelingen maakt hij de koppeling naar onze branche.

Programma:

10.00 uur         - inloop en ontvangst
10.30 uur         - effect van nieuwe technologie op werk en onderwijs door Fabian Dekker
11.00 uur         - economische en omzet ontwikkelingen in de creatieve industrie door Jos Teunen, GOC
11.30 uur         - pauze
11.45 uur         - trends en onderwijs met o.a. een voorproefje van de beroepscompetentieprofielen door Annet Leeflang, GOC en Pauline Rinkel
12.15 uur         - plenaire discussie o.l.v. Richard Leloux, A&O Fonds Grafimediabranche
12.45 uur         - netwerklunch

Locatie:
GOC
De Schutterij 10
3905 PL  Veenendaal

Aanmelden:
e.frankenmolen@goc.nl