Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Het Leren van de Toekomst

07 december 2015

Bij GOC zijn we altijd met leren bezig. Voor scholen en onderwijsinstellingen onderzoeken we de trends en geven we advies welke richting te volgen. We begeleiden in alle trajecten die met het opzetten en aanbieden van goede scholing te maken hebben en ondersteunen op vele vlakken. Om dat goed te kunnen doen moeten we precies weten wat er speelt. Bij aanbieders van scholing, bij beleidsmakers en bij trendpanels waar de nieuwe bewegingen in onderwijs naar voren worden gebracht, soms zelfs voor ze hun beslag krijgen. Wij schenken veel aandacht aan de resultaten van verschillende onderzoeken naar leren, zodat we u een goed advies kunnen geven in welke richting het leren zich beweegt.

Op 7 december is er door de Nationale Denktank een lijvig rapport gepresenteerd over leren. Een groep van 24 studenten, pas afgestudeerden en promovendi met uiteenlopende achtergronden, heeft onderzocht hoe de ideale toekomst op het gebied van leren er uit ziet. In het rapport worden tien concrete oplossingen getoond, die de eerste stappen zijn in het verwezenlijken van die ideale leer-toekomst. 

Wij hebben het rapport met veel interesse gelezen en zien bewegingen die we ook van andere kanten signaleren. Een mooi document om eens door te lezen en met een frisse blik naar uw eigen onderwijsorganisatie te kijken. Wij staan u graag bij bij het implementeren van een nieuwe visie op leren en het aanpassen van leerwegen aan de veranderingen in de maatschappij.
 
Wilt u weten wat GOC voor u kan betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Het hele rapport van de Nationale Denktank vindt u hier.