Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

GOC neemt deel aan Europees project voor de papier- en printsector

10 april 2019

Het belangrijkste doel van het Europese project 'SPPRING, skills for the paper and print industries next generations' is het concurrend blijven van de papier- en printsector bij veranderende technologie en arbeidsmarkt. Zo wordt ook de aantrekkelijkheid van de sector voor nieuwe medewerkers verbeterd.

Door onder andere onderzoek en samenwerking met diverse landen wordt een model ontwikkeld voor een sectorale strategie rondom de toekomstige vaardigheden en competenties, de inhoud van onderwijs en opleiding en werving van medewerkers voor de papier- en printsector.  

GOC heeft in dit project een spilfunctie. Het is voor ons belangrijk dat veel Nederlandse bedrijven uit de papier- en printsector  zich aanmelden als stakeholder voor dit mooie project.

Waarom deelnemen:

  • unieke analyse van toekomstige trends in de sector
  • op basis van die trendanalyse worden leemten in vaardigheden en competenties vastgesteld voor de sector
  • analyse geeft een leidraad om relevant onderwijs te bieden voor de papier- en printsector
  • creatie van een EU-brede markt voor toekomstige stagiair(e)s / afgestudeerden voor nieuwe functies en rollen
Wat zijn de voordelen van deelname:
  • ontvang informatie uit de eerste hand
  • totaalbeeld en analyse van de belangrijkste ontwikkelingen in de sector met een duidelijk beeld van de vaardigheden die in de toekomst nodig zijn
  • een aanbod dat rekening houdt met de trainingsbehoeften van de bedrijven en het bieden van trainingsaanbod op maat
  • het leveren van een belangrijke bijdrage aan het vaststellen van een Europese strategie voor vaardigheden voor de papier- en printsector
Het project loopt van januari 2019 tot en met juni 2020 waarbij we o.a. Europese en nationale brancheorganisaties (zowel werkgevers- als werknemersorganisaties), overheidsinstanties, bedrijven, werving- en arbeidsbemiddelingbureaus, scholen voor beroepsonderwijs, training- en opleidingsorganisaties en universiteiten willen betrekken.

Klik op onderstaande link om je contactgegevens in de projectdatabase in te voeren  Voor dit project en het onderzoek willen wij graag jou als belangrijke stakeholder toevoegen. 

Aanmelden als stakeholder