Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

GOC geeft nu ook Boris-praktijkverklaringen uit

26 januari 2016

GOC heeft een overeenkomst gesloten met SBB voor haar medewerking als branche aan het project Boris. Er is nu een praktijkverklaring beschikbaar met het logo van GOC erop. Leerbedrijven  kunnen jongeren met een beperking een opleidingsplaats aanbieden en hen delen uit de opleidingen grafische en creatieve industrie aanleren. Vervolgens komen de jongeren na het afsluiten van deze onderdelen in aanmerking voor een GOC-praktijkverklaring.

BorisBaanLogo-intekst.jpgHet werkend leren heeft in het mbo al vele jaren een rendement boven de 80%. Dat gegeven is voor de werkgevers aanleiding om de instroom van jongeren met een beperking via het werkend leren krachtig te ondersteunen. Het helpt de jongeren aan werk en het helpt bedrijven bij het bereiken van hun participatiedoelstelling. Met de nieuwe participatiewet worden bedrijven opgeroepen mee te werken aan het reailseren van banen voor mensen met een ziekte of een handicap. Wanneer eind 2016 niet aan het gezamenlijk gestelde doel van 100.000 nieuwe banen voor deze doelgroep is voldaan, wordt er een wettelijke quotumregeling van kracht. Die regeling houdt in dat bedrijven met meer dan 25 medewerkers voor iedere niet ingevulde werkplek een quotum wordt opgelegd. Het is dus in uw belang dat u meewerkt aan de invulling van de participatiewet.

Met steun van het ministerie van Onderwijs heeft SBB (de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) de toolbox van het werkend leren aangepast en uitgebreid voor het voortgezet speciaal onderwijs en het praktijkonderwijs, via het zogenoemde Boris-praktijkloket. Jongeren kunnen worden opgeleid voor de delen van de mbo-programma’s die ze in het bedrijf kunnen uitvoeren. Aan het eind van de opleiding ontvangen ze een praktijkverklaring, waarop staat wat ze kunnen met daarop het stempel van de bedrijfstak die hun inzet in alle bedrijven garandeert. Het bedrijf kan aanvullende scholing krijgen om deze jongeren te begeleiden.

Er is nu een praktijkverklaring beschikbaar met het logo van GOC erop. Leerbedrijven kunnen jongeren met een beperking een opleidingsplaats aanbieden en hen delen uit de grafimedia opleidingen aanleren. Vervolgens komen de jongeren na het afsluiten van deze onderdelen in aanmerking voor een GOC-praktijkverklaring.
Naast de Boris-praktijkverklaring, geeft GOC ook branchecertificaten uit. Ook deze branchecertificaten kunnen worden ingezet voor de Boris-doelgroep.