Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

GOC en Media Academie kiezen voor samenwerking

22 december 2011

Aanvullende expertise, kennis, diensten en branches. GOC en de Media Academie zien mogelijkheden voor samenwerking. De eerste stappen zijn gezet door het voeren van elkaars opleidingenaanbod. GOC gaat de opleidingen van de Media Academie op het gebied van AV en social media aanbieden. De Media Academie breidt haar aanbod uit met de GOC-opleidingen webdesign en webdevelopment.

Kansen voor creatieve industrie

“Het idee om de krachten te bundelen is ontstaan vanuit het project Mediacompetenties,” vertelt Henk Vermeulen, directeur GOC. “Dit project heeft als doel de economische kansen voor de media en communicatie sector in beeld te brengen. Wat kan deze sector voor de toekomst verwachten? Welke competenties hebben mensen nodig? En hoe kunnen we daar met ons opleidingenaanbod op inspelen? Duidelijk is dat onze klanten gebaat zijn bij een zo breed mogelijk aanbod.”

Aanvullend aanbod

Bij het uitbreiden van haar pakket heeft GOC, volgens Vermeulen, twee opties. “Zelf het wiel uitvinden of op zoek gaan naar ervaren partners. Onze voorkeur gaat uit naar samenwerking. Wij geloven namelijk in de cross-over van kennis en ervaring. En de Media Academie is daarbij een perfecte partner. Met haar jarenlange expertise en wortels in de omroepwereld heeft ze een ijzersterke positie in de audiovisuele hoek. Dat sluit uitstekend aan bij ons aanbod op het gebied van print en web.”

Klant centraal

Ook Vicky Kuyk, directeur van de Media Academie is blij met het initiatief. “GOC is een professionele organisatie, betrouwbaar en met kennis van zaken. Verder zie ik veel overeenkomsten als het gaat om kwaliteit, ondernemerschap en het centraal stellen van de klant. Natuurlijk zijn er ook verschillen, maar dat maakt het des te uitdagender. We kunnen veel van elkaar leren.”

Praktijk als uitgangspunt

De samenwerking zal de komende tijd verder vorm krijgen. Vermeulen: “Elkaars aanbod voeren is de eerste stap. Daarmee openen we onze deuren voor allerlei andere gezamenlijke projecten. Ik geloof daarin want we hebben dezelfde basis: de praktijk vormt voor ons allebei altijd het uitgangspunt.”