Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Experimenteren met cross-overs

13 april 2016

Beroepen veranderen en in toenemende mate ontstaan beroepen op het grensvlak van verschillende sectoren. Om te zorgen dat het onderwijs daar straks goed op kan inspelen, is het experiment cross-overs gelanceerd door de minister. Dit geeft onderwijsinstellingen onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid een innovatieve kwalificatie te ontwikkelen en ook aan te bieden.

Het initiatief ligt, anders dan bij de ‘normale’ kwalificaties, bij de onderwijsinstelling en het regionale bedrijfsleven. Dit betekent ook letterlijk dat de onderwijsinstelling de kwalificatie samenstelt en niet de SBB, zoals wel het geval is bij een kwalificatie in de reguliere kwalificatiestructuur.

De onderwijskundigen van GOC hebben jarenlange ervaring met het ontwikkelen van (nieuwe) kwalificaties. Zij ondersteunen u dan ook graag bij een cross-over experiment.
Wilt u meer informatie? Neem contact op met Annet Leeflang: 06 - 23 20 24 02 of a.leeflang@goc.nl.


Informatiebijeenkomst in april door OCW

Over de mogelijkheden voor experimenteren met cross-overs organiseert het ministerie van Onderwijs in april een informatiebijeenkomst. De informatiebijeenkomst is bedoeld voor zowel mbo-scholen als bedrijven, die geïnteresseerd zijn in opleiden voor cross-sectorale beroepen en de mogelijkheden die een cross-over kwalificatie daarbij kan bieden.

Programma
Tijdens de interactieve bijeenkomst informeren OCW, DUO en SBB u over het besluit, de aanvraagprocedure en de beoordeling van de aanvragen. Daarnaast kunt u met collega’s uit het mbo en het bedrijfsleven in gesprek gaan over de kansen van cross-over kwalificaties. Ook kunt u bespreken wat u, buiten de experimenteerruimte, nodig heeft om een cross-over opleiding tot een succes te maken.

Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats op donderdagmiddag 21 april bij AOC De Groene Welle in Zwolle. Meld u aan door een e-mail te sturen naar muo@duo.nl (onder vermelding van “informatiebijeenkomst experiment cross-overs mbo”, uw naam en uw instelling). Na aanmelding ontvangt u een ontvangstbevestiging. Daarna ontvangt u het volledige programma en een routebeschrijving.