Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Erik Stevens nieuwe bestuursvoorzitter GOC

28 mei 2010

Na 18 jaar voorzitterschap neemt Wim Visser afscheid van de besturen van GOC en VBGI. 1 mei 2010 droeg hij de voorzittershamer over aan Erik Stevens. Visser verdwijnt niet helemaal uit beeld, hij blijft onder meer bestuursvoorzitter van het A&O Fonds Grafimediabranche.

Toen Visser bijna twee decennia geleden aantrad als voorzitter, was GOC het opleidingscentrum voor de drukwerkindustrie. Vervagende branchegrenzen deden het werkterrein verschuiven en GOC werd kenniscentrum voor de grafimediabranche. Maar de markt en technologie ontwikkelden zich verder en inmiddels is GOC hét instituut voor personeelsontwikkeling in de creatieve industrie. Al die tijd stond Visser aan het roer, samen met directeur Henk van der Eem, die vorig jaar al afscheid nam. Hij laat een gezonde en professionele organisatie achter die klaar is voor de toekomst in de nieuwe brede branche
van creatieve bedrijven.

Innovatie impuls geven
Erik Stevens is als nieuwe GOC-voorzitter de juiste man op de juiste plaats. Stevens - momenteel als partner verbonden aan Phaff & Partners in Maarssen - beschikt over veel ervaring als beleidsadviseur in de communicatie-industrie. Ook heeft hij veel ervaring als trainer op het gebied van management en commercie. Sinds enkele jaren is Erik Stevens bovendien bestuurslid van de Stichting Auspiciën. Deze stichting stelt zich ten doel ondernemers in de communicatiesector te inspireren en te stimuleren om het vakgebied verder te ontwikkelen, te vernieuwen en te professionaliseren. Met de instelling van de jaarlijkse Van Speijk Innovatie Prijs wil de stichting innovatie in de branche een stevige impuls geven. En dat sluit uitstekend aan bij de ambities die GOC, mede onder leiding van
Wim Visser, heeft geformuleerd. Technische innovatie wil GOC ondersteunen met opleiding en advies en bovendien wil GOC een belangrijke rol spelen bij de sociale innovatie in de creatieve industrie. Personeelsontwikkeling is daarbij een belangrijk instrument.

Wim Visser neemt op 3 juni, tussen 16.00 en 20.00 uur, op informele wijze afscheid bij GOC in Veenendaal. Bij die gelegenheid kan ook kennis gemaakt worden met de nieuwe bestuursvoorzitter Erik Stevens. Belangstellenden die hierbij aanwezig willen zijn, kunnen mailen naar communicatie@goc.nl.

Het afscheid heeft inmiddels plaatsgevonden.