Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Creatieve Toekomst?!

11 juli 2011

GOC presenteert helder boekje over 22 creatieve beroepen

Kort en bondig kennismaken met 22 beroepen in de creatieve industrie. Die gelegenheid biedt het boekje Creatieve Toekomst?! Aan de hand van drie vragen - Waar werk je? Wat maak je? Wat doe je? - wordt de lezer snel en helder geïnformeerd over de beschreven beroepen. Het boekje is met name geschikt voor beroepenvoorlichters die jongeren informeren over mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Beroepen in negen branches komen in het boekje Creatieve Toekomst?! aan de orde: vormgeving, beeldende kunst, reclame, culturele evenementen, film & tv, podiumkunsten, gaming, journalistiek/uitgeverij en de grafimediabranche. Een grote variëteit aan creatieve beroepen dus. Vmbo- en mbo-scholen, gemeentelijke jongerenloketten, decanen en UWV-medewerkers kunnen er jongeren goed mee op weg helpen. Als extra hulpmiddel zijn in het verlengde van het boekje ook 22 beroepenfilmpjes gemaakt waarin jongeren vertellen over hun creatieve toekomst. Deze zijn te zien op de website www.mbocreatieveindustrie.nl. Mensen met een smartphone kunnen de filmpjes, dankzij handige QR-codes in het boekje, ook op hun telefoon bekijken.

Kijk voor meer informatie over het project Creatieve Toekomst?! op www.goc.nl/creatievetoekomst. Echter is de voorraad van de boekjes beperkt. Voor studiebeurzen of open dagen is een beknopte flyer beschikbaar met dezelfde uitstraling en een dvd met de beroepenfilms.