Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

CreAwards: erkenning voor leren in de creatieve industrie

15 oktober 2013

Komend voorjaar worden ze weer uitgereikt: de CreAwards. Prestigieuze prijzen voor erkende leerbedrijven én professionele praktijkopleiders die bijzonder goed werk verrichten op het gebied van leren in de praktijk. Tot en met 10 januari 2014 kunnen leerbedrijven of praktijkopleiders zichzelf aanmelden of ze kunnen worden voorgedragen. Een deskundige jury wijst op basis van de voordrachten de winnaars aan.

Erkenning voor leren in de creatieve industrie. Dat is de belangrijkste reden voor GOC om
de CreAwards te organiseren. Ze zijn een steun in de rug voor leerbedrijven en leermeesters die investeren in jong talent en daarmee in de toekomst van de creatieve industrie.

Inschrijven voor de verkiezing in 2014 is vanaf nu mogelijk via www.creawards.nl. Bedrijven of praktijkopleiders kunnen zichzelf voordragen. Maar ook scholen, bedrijfsadviseurs van GOC en branchepartners, die vinden dat een bedrijf of praktijkopleider een CreAwards verdient, kunnen een voordrachtformulier invullen. De uiterste inlevertermijn van het voordrachtformulier is tot en met 10 januari 2014.

Drie genomineerden
Een representatieve vertegenwoordiging van diezelfde creatieve industrie vormt de jury
van de CreAwards. In februari beoordeelt deze jury alle aanmeldingen en stelt per categorie drie genomineerden en één winnaar vast. Aan het juryoordeel liggen objectieve criteria ten grondslag, eventueel aangevuld met interviews met direct betrokkenen, zoals medewerkers, stagiairs/studenten en stagebegeleiders van de scholen. Daarmee kan de jury zich een goed beeld vormen van hoe het leren in de praktijk plaatsvindt in het voorgedragen leerbedrijf en onder de voorgedragen praktijkopleider. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt in het voorjaar van 2014.

Landelijke verkiezing
Praktijkleren is een vanzelfsprekendheid in de creatieve industrie. Het opdoen van kennis en ervaring in de praktijk speelt een grote rol. De CreAwards geven hieraan erkenning. Ieder kenniscentrum organiseert voor zijn branche een eigen verkiezing. De winnaars uit iedere bedrijfstak zijn direct ook kandidaat voor de brancheoverkoepelende landelijke verkiezing, die georganiseerd wordt door SBB.

Meer informatie, onder meer over de aanmeldingsprocedure en de beoordelingscriteria kun je vinden op www.creawards.nl.