Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

C3 werkt! als goed voorbeeld in het sociaal akkoord

15 april 2013

Kabinet en sociale partners zijn het eens geworden over een mix van maatregelen om economisch herstel op korte termijn te stimuleren en de arbeidsmarkt aan te passen aan de wensen en eisen van de 21e eeuw. Daarbij wordt gekozen voor een actievere aanpak om werkloosheid te voorkomen en mensen van werk naar werk te helpen, het liefst vóór ze in de WW komen. Als goed voorbeeld van bovenstaande aanpak wordt op pagina 12 van het sociaal akkoord verwezen naar  C3 werkt!

Een van de speerpunten in het akkoord is te zorgen voor brancheoverstijgende mobiliteit. Werknemers moeten makkelijker kunnen overstappen van zogenaamde krimpsectoren naar groeisectoren waar meer werkgelegenheid is. Een bestendige van-werk-naar-werk aanpak is daarom een van de concrete vragen uit het akkoord.

In 2011 heeft C3 werkt! ruim 80% van haar kandidaten naar een nieuw werk geholpen, zowel binnen als buiten de creatieve industrie. Dit succes is o.a. te danken aan de goede samenwerking die C3 werkt! met sociale partners en brancheorganisaties heeft in diverse sectoren. GOC als uitvoerende partij van C3 werkt! is trots op dit resultaat en de waardering van sociale partners en overheid hiervoor.

Lees het volledige sociaal akkoord