Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Brandbrief creatieve industrie aan Minister OCW

13 december 2011

BNO, CMBO, CNV Media, FNV KIEM, KVGO, NUV, OCI, OSAT, Pragma, VEA en PIBN reageren scherp op het voornemen van de minister de opleidingsduur van mbo niveau 4 opleidingen te verkorten naar drie jaar.

Ze stellen dat in de creatieve industrie hoge eisen worden gesteld aan zelfstandigheid, innovatief vermogen, abstract denkvermogen, het vermogen om concepten te vertalen naar praktische uitwerkingen en inlevingsvermogen in de klant. Duur van de opleiding en daarmee volwassenheid van de leerling speelt dan een grote rol. Het plan om de stageperiode in te verkorten wordt eveneens als een gevaar voor de kwaliteit van de opleidingen gezien.

De plannen van de Minister benadelen niet alleen het kwalificatieniveau van de leerling. Het heeft ook negatieve effecten op de werkgelegenheid en de economische ontwikkeling van de creatieve industrie in Nederland, stellen de briefschrijvers. Lees hier de hele brief.