Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

2020 begint morgen!

14 november 2013

GOC heeft in samenwerking met  BTB fonds Uitgeverijsector, A&O fonds grafimedia , OCI en Digivaardig & Digiveilig het voortouw genomen in het ontwikkelen van de 10 toekomstprofielen, toegespitst op de media- en communicatiesector. Een snel veranderende sector met ingrijpende ontwikkelingen waar in de toekomst een verschuiving van taken en rollen zal plaatsvinden. Deze praktische en beeldende beschrijvingen van beroepen moeten werkgevers, werknemers en opleiders stimuleren kennis, vaardigheden en digitale kwalificaties te ontwikkelen om klaar te zijn voor 2020.

Stimuleren
Volgens de initiatiefnemers stimuleren de praktische toekomstprofielen andere sectoren deze ook te ontwikkelen. Ruud Schets, secretaris Sociale Zaken bij het Nederlands Uitgeversverbond: “Onze publicatie ‘2020 begint morgen’ bevat onderbouwde toekomstprofielen die illustratief zijn voor de verwachte veranderingen in een sector. In de creatieve sector gaan de digitale ontwikkelingen op dit moment razendsnel. De sector maakt een switch van analoog, print en mediaspecifiek naar digitaal en crossmediaal. Rollen en werkzaamheden van drukkers, vormgevers, fotografen en uitgeverijen veranderen volledig. Wie als werkgever of werknemer hier niet op inspeelt, willekeurig in welke sector je actief bent, loopt productiviteit mis of is kansloos op de arbeidsmarkt in 2020.”

Klik hier voor de 10 profielen van de toekomst!
 
Erik de Vries, verbonden aan het lectoraat Innovatie in de publieke sector van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en de Zorgalliantie Arnhem, wil met het aanmenen van ‘2020 begint morgen’ voorsorteren op de ontwikkelingen in de zorgsector. “De zorgsector staat voor enorme uitdagingen. Digitalisering speelt in toenemende mate een cruciale rol om zorg te verlenen. Daar moeten wij onze 25.000 medewerkers en 10.000 studenten op voorbereiden.”
 
ICT-competenties op de werkvloer
Dat nog niet alle werknemers ICT-competent zijn bevestigt Dr. Ing. Alexander van Deursen van de Universiteit Twente. Van Deursen heeft de afgelopen maanden in het kader van onderzoek dat eind november 2013 wordt gepresenteerd 51 managers uit zes Nederlandse topsectoren geïnterviewd over de ICT-competenties van hun werknemers. Alexander van Deursen: “De samenleving wordt steeds digitaler en ook op de werkvloer wordt de behoefte aan medewerkers met hoge ICT-competenties steeds groter. ICT is inmiddels een integraal onderdeel van het werk van de meeste Nederlandse werknemers geworden. Managers nemen aan dat medewerkers hun digitale competenties op orde hebben, toch hebben veel organisaties hier onvoldoende zicht op. Monitoring van ICT-competenties bij personeel is nog ongebruikelijk.” Uit de interviews die Van Deursen afnam in de sectoren Creatieve Industrie, High Tec Systemen en Materialen (HTSM), Logistiek, Zorg, Bouw en Overheid, blijkt dat een tekort aan ICT-competenties onder managers niet als een urgent probleem wordt gezien. Deels omdat andere competenties als belangrijker worden ervaren. “Daar schuilt een risico”, volgens Van Deursen. “De digitalisering gaat in hoog tempo door en het is belangrijk dat medewerkers de gelegenheid wordt geboden dit bij te kunnen houden. De toekomstprofielen kunnen daarnaast helpen om goed in beeld te krijgen wat een medewerker op het gebied van ICT moet beheersen in 2020.”
 
Willem Vermeend, ICT ondernemer: “De komende 20 jaar gaat de economie meer veranderen dan de afgelopen 50 jaar en dat komt door ICT ontwikkelingen. Toekomstprofielen spelen daarbij een belangrijke rol en opleidingen, trainingen en onderwijs moeten zich richten op een gedigitaliseerde samenleving. We gaan uiteindelijk naar een smartphone en tablet economie.”
 
Hieronder een korte video met Willem Vermeend, ICT ondernemer, Walther Tibosch, voorzitter Vakinstelling Sint Lucas en Roel Schulting, voorzitter CA-ICT over het belang van Toekomstprofielen.