Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

tips voor het sollicitatiegesprek

1. Zorg voor een goede ontvangst

2. Bereid je goed voor

Bespreek wie er bij het gesprek aanwezig zijn. Neem de tijd voor een goed gesprek. Regel een rustige kamer en zorg voor koffie en thee. Maak een checklistje: wat wil je in ieder geval van de leerling weten en wat moet hij over de stageplek weten?

3. Weet wie je zoekt!

Zorg dat je goed weet wat voor leerling je zoekt. Wat moet de leerling al kunnen? Wat voor taken krijgt hij? Over welke gedragskenmerken moet de leerling beschikken om deze taken goed te kunnen doen? Als je weet wat voor leerling je zoekt, dan kun je heel gericht vragen stellen. Hierdoor vergroot je de kans dat je de juiste leerling krijgt!

4. Bedenk: ook solliciteren, moeten ze nog leren!

Houd er rekening mee dat de leerling niet veel ervaring heeft met het voeren van gesprekken bij bedrijven. Stel de leerling op z'n gemak, maak een grapje om de spanning te doorbreken. Begin met eenvoudige vragen zodat hij ‘aan zijn eigen stem went'. Laat merken dat je de tijd neemt voor de leerling, zodat hij zijn verhaal rustig kan vertellen.

5. Vraag de leerling om spullen van school mee te nemen.

Veel leerlingen beschikken over een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) en een portfolio. Als je een leerling uitnodigt voor een gesprek vraag dan of hij deze spullen meeneemt. Hiermee krijg je een beter beeld van de interessegebieden van de leerling en kun je makkelijker vaststellen of deze aansluiten op wat jouw bedrijf kan bieden.

6. Breng structuur aan in je gesprek.

7. Laat de leerling aan het woord!

Stel open vragen. Vragen die met wat of hoe beginnen leveren vaak meer informatie op dan 'gesloten' vragen waarop iemand alleen ‘ja' of ‘nee' kan beantwoorden. Vraag vervolgens door.

8. Vat regelmatig samen

Door regelmatig samen te vatten wat de leerling zegt, laat je merken dat u goed luistert. Een leerling voelt zich daardoor meer op z'n gemak. Ook word je vaak beloond met extra informatie doordat mensen na de samenvatting doorgaan met vertellen.

9. Wees eerlijk en duidelijk

Schilder de organisatie, afdeling of de stageplek niet beter af dan ze zijn. Zo voorkom je teleurstellingen. Wees duidelijk over wat je te bieden hebt en wat je van de leerling verwacht.

10. Voel je niet verplicht om een leerling aan te nemen

Als je een leerling niet geschikt vindt voor jouw bedrijf of stageplek, wees daar dan open en eerlijk over. Ook daar kan een leerling van leren.

11.Laat de werkplek alvast zien

Maak na het gesprek een rondje door het bedrijf of over de afdeling. Als u weet dat de stage doorgaat, kun je de leerling meteen even voorstellen aan zijn toekomstige collega's.