Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

mbo opleidingen voor de creatieve industrie

Welke opleidingen kunnen leerlingen volgen?
Mbo staat voor Middelbaar Beroepsonderwijs. Het mbo leidt op tot de meest uiteenlopende beroepen: van slager tot secretaresse en van verpleegkundige tot betontimmerman. Er zijn ook een groot aantal opleidingen voor de creatieve industrie: medewerker dtp, printmedia, mediavormgever, AV-productie, podium- en evenemententechniek, gaming enz.

Twee manieren om een mbo-opleiding te volgen
Een leerling kan een mbo-opleiding voor de creatieve industie op twee manieren volgen: via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) of via de Beroepsopleidende Leerweg (BOL). Beide leerwegen leiden op voor dezelfde diploma's. Klik hier en lees verder. 

Mbo-opleidingen op vier niveaus
Het mbo heeft vier verschillende niveaus. Op welk niveau de leerling kan beginnen hangt af van zijn vooropleiding. Klik hier en lees verder.

Waar kunnen leerlingen de opleidingen volgen?
Mbo-opleidingen worden verzorgd door Regionale Opleidingscentra (ROC's) en vakscholen. Leerlingen die een mbo-opleiding willen volgen in de creatieve industrie kunnen op meer dan dertig scholen terecht, ROC's en vakscholen.

Competentiegericht onderwijs
Het mbo-onderwijs is de laatste jaren behoorlijk veranderd. Het bedrijfsleven drong aan op meer flexibele opleidingen die beter aansloten op de praktijk. Het mbo heeft hierop ingespeeld door de invoering van het ‘competentiegericht beroepsonderwijs'