Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

10 tips om het meest aantrekkelijke leerbedrijf te worden

1. Bied leerlingen een veilige omgeving

Leerlingen moeten het op de allereerste plaats naar hun zin hebben, willen ze hun creativiteit en capaciteiten optimaal in kunnen zetten. Geef ze het gevoel dat ze welkom zijn en dat ze serieus worden genomen. Ze komen niet om verplicht hun tijd uit te zitten. Nee, ze voegen wat toe, ze kunnen wat bereiken op de werkvloer.

2. Weet wie je in huis krijgt

Praat van te voren met de leerlingen: wat willen ze in het leven, wat willen ze bij jou komen leren? Kortom, zoek een antwoord op de vragen: ‘Wat wil jij met ons, wat kunnen wij met jou?' Dit is een leerbedrijf én een bedrijf waarin geld verdiend moet worden. Dat gaat heel goed samen, maar weet wat een leerling kan betekenen en andersom.

3. Zorg voor een goede start

Laat leerlingen de eerste dagen de sfeer opsnuiven. Andere leerlingen kunnen hen opvangen. Zoek nog preciezer uit welke kennis iemand heeft, wat hij wil ontwikkelen en wat daarvoor het beste pad is. Geef collega's of medeleerlingen de verantwoordelijkheid om de nieuwkomer bij het werk te betrekken.

4. Wees helder en duidelijk

Loop rond en hoor en zie dingen van de leerlingen. Communiceer helder en duidelijk wat wel en niet kan. En wat de afspraken zijn over bijvoorbeeld op tijd komen, ziek melden of facebooken.

5. Geef de juiste ondersteuning en kweek betrokkenheid

Begeleid leerlingen waar nodig. Geef ze niet het gevoel dat ze meteen op hun presteren en fouten worden afgerekend. Zeg niet hóe het moet, maar vraag hoe zij iets aan denken te gaan pakken. Laat ze taken uitproberen en ermee spelen. Vertel ook niet meteen bij alles hoe het het beste kan. Daar leren ze niets van. Ze worden er lui van.

6. Zie leerlingen als gewone medewerkers

Leerlingen kunnen veel aan. Als leerbedrijf heb je de verantwoordelijkheid om jongeren te laten zien hoe het er echt aan toegaat op de werkvloer. Prikkel ze via uitdagende opdrachten om net een stapje verder te zetten en net wat langer naar oplossingen te zoeken dan ze op school gewend zijn. Zeg: ‘Zoek het eerst zelf uit en lukt het niet, praat dan met mij.'

7. Communiceer constant en bouw aan gezamenlijke prestaties

Vraag hoe jongeren tegen dingen aankijken en honoreer goede ideeën. Laat ze verplicht samenwerken en opdrachten uitvoeren met andere stagiairs, aan de hand van hun concrete werkplan waarin staat wie wat doet. Teamwerk is zo belangrijk. ‘Kijk eens, dit hebben we samen toch maar mooi voor elkaar gekregen.'

8. Creëer een goede sfeer

Zorg goed voor de leerlingen als het gaat om vergoedingen en bijvoorbeeld eten en drinken. Jonge mensen zijn graag bereid om hard voor je te werken als je dat op uiteenlopende manieren waardeert en beloont, ook in materiële zin.

9. Beoordeel hun gedrag

Kijk hoe leerlingen zich gedragen, hoe ze reageren en hoe ze met collega's omgaan. Hoeveel initiatief nemen ze en hoe creatief zijn ze in het uitvoeren van hun taken? Laat ze niet stomweg een opdracht uitvoeren, het gaat om de manier waarop.

10. Praat over de toekomst

Ga tegen het eind van de stage het gesprek aan met de leerling over zijn toekomst. Zijn er mogelijkheden in het bedrijf, heeft een stagiair wellicht hulp nodig bij het vinden van een baan elders of het starten van een eigen bedrijf? Laat zijn ouders eventueel eens langskomen. Leerlingen hebben wat voor het bedrijf gedaan, dus doe wat terug.