Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

wat als je leerling het niet goed doet?

Hoe ga je als praktijkopleider om met een leerling die faalangst heeft? Wat doe je als de leerling het werktempo niet aankan? Of als hij gepest wordt op de werkvloer? Of als hij afspraken niet nakomt?

Algemene tips:

  • Ga in gesprek met de leerling. Benoem concreet wat je ziet en geef de leerling de kans om te reageren. Stel open vragen, luister actief en vraag door. Ga samen op zoek naar een oplossing en maak afspraken.
  • Als je er samen niet uitkomt, schakel dan snel hulp in. Neem bijvoorbeeld contact op met de stagedocent van school of met de bedrijfsadviseur van GOC. Begeleiden van leerlingen doe je met elkaar!

Stoor jij je aan het gedrag van je leerling?

Komt je leerling bijvoorbeeld regelmatig te laat, komt hij onge├»nteresseerd over of wordt hij voortdurend gebeld op zijn mobiel? Klik dan hier voor tips hoe je met zulke situaties kunt omgaan.

Heb je een leerling met ADHD of autisme?

In het onderwijs melden zich steeds vaker leerling met ADHD, PDD-NOS of autisme. Hoe kun je hier als praktijkopleider mee omgaan? Hoe kun je zo'n leerling het beste begeleiden? Klik hier en lees verder.

Meer weten over ....?

       
  Onderwerp    Websites
   Dyslexie   www.zorgwijzer.nl
   Pesten op het werk   www.rijksoverheid.nl
   Concentratieproblemen   www.opdc-zodrenthe.nl/concentratie.htm
   Faalangst   www.faalangst.nl
   Drugs   www.drugsinfo.nl