Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

mbo opleidingen innoveren

Iedere onderwijsinstelling is continu in ontwikkeling en beweging als het gaat om haar opleidingen aanbod. Het is voor het mbo van groot belang dat de opleidingen die aangeboden worden, blijven aansluiten op de arbeidsmarkt. Dat is het bestaansrecht van een mbo-instelling. De arbeidsmarkt is continu in beweging, dit vraagt van mbo-instellingen dat ze alert zijn en tijdig handelen in de ontwikkeling van hun aanbod.

Om tegemoet te komen aan deze continu beweging heeft de minister meer ruimte geboden in de regio. Opleidingen kunnen daardoor beter gehoor geven aan innovatie.

GOC ondersteunt onderwijsinstellingen bij het opzetten van een opleiding of de doorontwikkeling van een opleiding. Hoe zorg je dat een opleiding voldoet aan de eindnorm en hoe ontwerp je een opleiding die onderwijskundig goed in elkaar zit en aansluit bij de visie van de onderwijsinstelling? Hoe zorg je dat je opleiding voldoende praktijkgericht is? Dat zijn vragen waar wij, als onderwijskundigen prima mee overweg kunnen. Wij kennen de kwalificatiestructuur goed en hebben veel ervaring in het mbo.