Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

tips en trucs sollicitatiegesprek

1. Neem de tijd voor een goed gesprek
2. Een sollicitatiegesprek is geen politieverhoor
3. Stel open vragen
4. Vat regelmatig samen
5. Doorvragen
6. Spreken is zilver en zwijgen is goud
7. Vermijd stelvragen
8. Ga voor kwaliteit
9. Heb je een sollicitatiegesprek met een leerling?
10. Ga niet over één nacht ijs

Veel gemaakte fouten

1. Neem de tijd voor een goed gesprek

Haast is een slechte raadgever! Opvallend is dat sommige mensen meer tijd besteden aan de aanschaf van een nieuwe machine of een softwarepakket (wat kan die? wat zit er allemaal op? wat kost die? prijsvergelijking...), dan het aannemen van een medewerker. En dat terwijl het inhuren van een 'verkeerde' medewerker een organisatie veel geld en een hoop ellende kan kosten. En dan hebben we het nog niet eens over het persoonlijke drama voor de betrokken man of vrouw.

2. Een sollicitatiegesprek is geen politieverhoor

Stel de kandidaat op zijn gemak. Let op hoe je gaat zitten (liever niet tegenover de kandidaat, maar schuin naast de kandidaat). Behandel de kandidaat alsof het een klant van je is en maak af en toe een grapje. Dat breekt de spanning. Houd er rekening mee dat sommige sollicitanten erg nerveus zijn.

3. Stel open vragen

Vragen die met wat of hoe beginnen leveren, vaak meer informatie op dan 'gesloten' vragen waarop iemand alleen ja of nee kan beantwoorden.

4. Vat regelmatig samen

Wanneer je samenvat, laat je merken dat je goed luistert. Een kandidaat voelt zich daardoor meer op z'n gemak. Ook word je vaak beloond met extra informatie. Mensen reageren namelijk op een samenvatting door meer te vertellen.

5. Doorvragen

Durf vragen te stellen! Vraag vooral goed door naar de rol van de kandidaat: 'Wat was je rol in het geheel? Hoe heb je het gedaan?". Vraag door met STAR.

6. Spreken is zilver en zwijgen is goud

Luisteren is ontzettend belangrijk in een sollicitatiegesprek. Laat ook aan de sollicitant merken dat je goed naar hem luistert. Bijvoorbeeld door regelmatig samen te vatten, maar ook door ‘hmm-geluiden'. Bedenk: hoe minder je aan het woord bent, hoe meer de ander kan vertellen!

7. Vermijd stelvragen

'Stelvragen' zijn vragen als: "Stel dat u een belangrijke order niet op de afgesproken tijd afkrijgt, wat doe je dan?". Of: 'Wat zou je doen als...?' Deze vragen nodigen uit tot het geven van sociaal wenselijke antwoorden. Beter is het om naar voorbeelden uit het recente verleden te vragen.

8. Ga voor kwaliteit

Neem een sollicitant alleen aan als je er zeker van bent dat hij aan de functie-eisen voldoet, hij binnen de gewenste bedrijfscultuur past en er sprake is van ‘een klik'. Als je de beelden die je hebt van een kandidaat wilt laten toetsen of een scherper beeld wil hebben van de competenties van een kandidaat, laat dan een assessment uitvoeren. Laat je niet weerhouden door de kosten hiervan. Een foute keuze kost veel meer geld en levert veel frustraties op!

9. Heb je een sollicitatiegesprek met een leerling?

Checklist en tips over het sollicitatiegesprek met een leerling.

10. Ga niet over één nacht ijs

Plan na het eerste sollicitatiegesprek nog een tweede gesprek waarin je diepgaander op onderwerpen in kunt gaan. Betrek daar eventueel een andere collega bij.